Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Syntynyt kansainväliseksi

Gabriela Styf Sjöman, Telian GSO-yksikön verkkoliiketoiminnanjohtaja, Telia Company

Meksikossa syntynyt Gabriela Styf Sjöman on monikulttuurinen: hänellä on meksikolainen äiti ja ruotsalainen isä. Gabriela on asunut elämänsä aikana monissa eri maissa. Nykyään hän asuu Ruotsissa ja vastaa Telian GSO-yksikössä verkkoliiketoiminnasta. Tämä on tarina naisesta, joka rakastaa teknologiaa ja jota ajaa eteenpäin vahva halu luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia asiakkaille.


"Kun Telia lähestyi minua lähes kaksi vuotta sitten, tiesin yhtiöstä hyvin vähän. Muutaman palaverin jälkeen päätin liittyä telialaisten joukkoon, koska ajattelin, että yhtiö on riittävän suuri ja innovatiivinen voidakseen vaikuttaa, mutta kuitenkin tarpeeksi pieni toimiakseen ketterästi ja ollakseen hauska työpaikka. Tämä yhdistelmä edustaa kokemustani pienistä uusyrityksistä maailmanlaajuisiin teknologiajätteihin.

Halusin myös kokeilla, millaista on työskennellä Ruotsissa. Isäni on ruotsalainen, mutta olen asunut Ruotsissa vain noin kolmasosan elämästäni. Viimeiset 25 vuotta olen asunut pääasiassa ulkomailla. Tuntui jännittävältä ajatukselta työskennellä alueella, joka on digitalisoituneempi kuin mikään muu paikka maailmassa."

Aina eteenpäin

"Olen liikkunut paljon koko elämäni ajan. Jo lapsena minulla oli etuoikeus elää Meksikossa, Yhdysvalloissa, Tšekkoslovakiassa ja Ruotsissa. Kävin sekä amerikkalaisia että brittiläisiä kouluja. Yliopistoelämän lähestyessä halusin koulutuksen ja työpaikan, jotka antaisivat minulle mahdollisuuden jatkaa liikkumista, sekä ammatin, jolla olisi merkitystä ympäri maailmaa. Harkitsin lyhyesti oikeustiedettä ja lääketiedettä, mutta lopulta teknologiasta tuli minulle tie eteenpäin."

Suurin inspiraationi

"Roolimallejani ovat erityisesti äitini ja isoäitini. Isoäitini oli poikkeuksellinen henkilö. Hän jäi orvoksi jo pikkulapsena, ja hänellä oli erittäin ankara lapsuus. Hän pyrki elämässään päättäväisesti eteenpäin ja oli ennen kaikkea täynnä intoa. Hän jätti orpokodin 16-vuotiaana ja ryhtyi elämään omillaan, lähes täysin ilman koulutusta. Hän opetteli itsekseen laskemaan ja lukemaan.

Ostettuaan käytetyn ompelukoneen ja perustettuaan pienen yrityksen hän ansaitsi tarpeeksi rahaa perustaakseen pienen kulmakaupan. Vuosien mittaan liiketoiminta kasvoi, ja ennen pitkää hänellä oli useampi kauppa Mexico Cityssä.

Isoäitini oli äärimmäisen suoraselkäinen, ja hänellä oli tapana sanoa minulle, että on parempi olla yksin kuin huonossa seurassa. Hän myös opetti, että jos todella haluaa jotain, sen voi saada tai saavuttaa itse. Menestyäkseen ei tarvitse olla riippuvainen muista. Nuo sanat ovat vaikuttaneet minuun paljon elämässäni."

Vain yksi ammatillinen mentori

"Minulla on ollut vain yksi mentori työelämässä, ja se oli kokenut hallitusveteraani Peggy Bruzelius. Tapasin hänet Hillary Clintonin käynnistämän Women Up -johtajuusohjelman kautta. Peggy on fantastinen nainen, jolla oli kärsivällisyyttä kuunnella ja opastaa. Häneltä opin, ettei pidä langeta tavalliseen ansaan ja nähdä itsensä uhrina.

Mentorit ovat erinomainen idea, mutta itse olen aina saanut enemmän tukea ja energiaa perheeltäni. Kuten isoäidilläni oli tapana sanoa: "Jos jokin asia ei osoittaudu hyväksi, jätä se ja siirry eteenpäin.""

gabriella nosto

Mitä kaikkea tehtäviisi oikein kuuluu?

"Tehtäväni on varmistaa, että verkkomme ovat valmiit tulevia liiketoimintamalleja ja tuotteita varten. Olemme siirtymässä hyvin staattisesta maailmasta paljon dynaamisempaan, ja asiakkaat edellyttävät meidän olevan paljon nopealiikkeisempiä. Teliassa työntekijät ovat kyllä tarpeeksi nopeita, mutta prosessit ja teknologiat ovat toisinaan liian monimutkaisia. Pysyäksemme eturintamassa valvon verkkoarkkitehtuuria, arvioin uusia teknologioita ja laadin kehityssuunnitelmia, joilla ideat saadaan toteutettua.

Painopisteeni on 5G ja sellaisten verkkojen luominen, joita tarvitsemme tulevaisuudessa. Siinä on kyse pitkälti innovoinnista ja teknologian murroksesta. Teen kovasti töitä tunnistaakseni alueet, joita voimme muuttaa voidaksemme turvata vahvan aseman uudessa, 5G:n mahdollistamassa todellisuudessa. Optimoimalla prosesseja, toteuttamalla relevantteja teknologioita ja kehittämällä uutta osaamista voimme luoda verkostoja, jotka mahdollistavat ratkaisuja ja liiketoimintamalleja, joita ei ole vielä keksitty."

Paras hetkeni

"Muutama kuukausi sitten meillä oli Suomessa esikaupallisen 5G-verkon lanseeraus. Se oli fantastinen tapahtuma, joka edellytti kovaa työtä monilta loistavilta kollegoiltani. Tämä tapahtuma sai yhden asiakkaamme, suuren metsäyhtiön, rohkaistumaan ja julkistamaan, että tekemällä yhteistyötä Telian kanssa he ovat alansa ensimmäisinä ruvenneet käyttämään lisättyä todellisuutta 5G:ssä.

Olin liikuttunut nähdessäni heidän lehdistötiedotteensa, jossa todettiin, että Telia-yhteistyön ansiosta he ovat ensimmäisenä maailmassa alallaan ottaneet käyttöön lisätyn todellisuuden teknologian. Tähän me pyrimme: haluamme luoda uusia arvolupauksia asiakkaille teknologisen johtajuuden kautta. Tällaiset tarinat saavat minut tuntemaan suurta ylpeyttä, ja se tekee kaikesta kovasta työstä kannattavaa.”

Neuvot, jotka olisin toivonut saavani yliopistossa

  1. Usko itseesi
  2. Pysy uskollisena perusarvoillesi
  3. Muista hymyillä
     

Tietoja

Koulutus
Minulla on MBA-tutkinto Durhamin yliopistosta. Aineitani olivat kansainväliset suhteet, oikeustieteen perusteet ja sähkövoimatekniikka.

Elämä ennen Teliaa
Telia on seitsemäs työnantajani. Olen työskennellyt uusyrityksissä sekä keskikokoisissa ja suurissa yrityksissä. Ennen siirtymistäni Teliaan työskentelin Roomassa Telecom Italian palveluksessa. Olen työskennellyt kahdeksassa maassa eri puolilla Aasiaa, Eurooppaa ja Amerikkaa.

Elämä työn ulkopuolella
Nyt kun lapsemme eivät enää asu kotona, saan vähän enemmän aikaa tehdä muita asioita kodin ulkopuolella. Mieheni muutti äskettäin Roomasta Tukholmaan, joten juuri nyt nautimme asumisesta samassa maassa ja siitä, että on aikaa sukulaisille ja ystäville.

Perhe
Olen naimisissa ja kahden nuoren aikuisen äiti.

Tätä et tiennyt minusta
En ole koskaan elänyt samassa maassa pidempään kuin viisi vuotta peräkkäin. Pisin yhtäjaksoisin aika, jonka olen asunut yhdessä maassa, oli viisi vuotta Hongkongissa.