Palaa takaisin

Rohkeaa ja ennakkoluulotonta kehitystyötä

Toni työskentelee Telia Cygatella kehittäjänä Helsingissä, Cygaten Continual Service Improvement -yksikön järjestelmäkehitystiimissä. Toni on 28-vuotias ja hän on opiskellut Metropolian AMK:ssa tietoliikennetekniikkaa. Hän aloitti työskentelyn Telia Cygatella vuoden 2016 keväällä IT Operations Centerissä, joka toimii 24/7.

”IT Operations Centerissä toimittiin puhtaasti verkkojen parissa, mutta parin vuoden päästä alkoi tulla sellaisia fiiliksiä, että haluaisin päästä kehittämään omaa osaamistani. Halusin mennä syvemmälle ja opiskella yksityiskohtia enemmän. Mietin, että mitähän sitä voisi seuraavaksi Telia Cygatella tehdä. Silloin tuli järjestelmäkehitystiimissä kehittäjän paikka auki. Hain paikkaa eikä ole kyllä harmittanut, vaikka vaihdoin roolia, sillä saan edelleen tehdä töitä myös aikaisempien tiimiläisteni kanssa”, Toni kertoo.

Järjestelmätiimissä kehitetään ServiceNow-teknologiaan pohjautuvaa palvelunhallinta-alustaa, joka on Suomenkin markkinoilla melko uutta. Palveluportaalin käyttöönotosta on aikaa vasta pari vuotta, ja kehitystyössä on ollut kova vauhti. Toni odottaa, että voisi tulevaisuudessa keskittyä myös pienempien asioiden hiomiseen ja yksityiskohtiin, kun kehitystyössä päästään pidemmälle.

"Kollegoiden kanssa käytävät vapaamuotoiset keskustelut ovat tärkeä voimavara."

Tonilla on laaja verkosto eri sidosryhmiä Telia Cygaten sisällä. Hänen tiimissään on mukana useamman virtuaalitiimin jäseniä, ja muut virtuaalitiimit ovat hänen työssään tärkein sidosryhmä. Kun kyseessä on varsin uusi järjestelmä, ovat projektipäälliköt ja projektitiimit merkittäviä yhteistyökumppaneita. Myös arkkitehtuurityö on suuressa roolissa. Toni pitää tärkeänä voimavarana kollegoiden kanssa käytäviä vapaamuotoisia keskusteluja.

Tonin mielestä etätyöskentely korona-aikana on toiminut hyvin. Ainoastaan pari päivää kestäviin isoihin PI planning -tapahtumiin Toni toivoisi tapaamista paikan päällä. Silloin sidosryhmät pääsisivät keskustelemaan paremmin keskenään ja vaihtamaan ajatuksia myös järjestelmän riskeistä ja riippuvuuksista. Käynti toimistolla auttaa lisäksi jaksottamaan oman työn paremmin, ja työpäivä erottuu paremmin vapaa-ajasta.

Ketterästi isojakin kokonaisuuksia

Tyypillisen työpäivän aluksi Toni katsoo kalenteriaan ja miettii, mihin kohtaan päivää kehitystyö sopii parhaiten. Aamulla hän käy läpi sähköpostinsa ja Teams-viestit. Myös viikkopalaverit ovat usein aamupäivisin. Iltapäivät kuluvat kehitystyössä, vaihtuvissa palavereissa ja eri projektien parissa. Koska kehitettävä tuote on uusi, saattaa ajoittain tulla työpöydälle myös järjestelmän vikatilanteiden korjausta.

"Telia Cygatella parasta on se, että saa tehdä asioita laajalla skaalalla ja Suomen mittakaavassa ainutlaatuisiakin asioita."

Tonin pääasiallinen rooli on kehittää järjestelmän on-premise-alustaa ja varmistaa sen toimivuus, jotta muut kehittäjät pystyvät tekemään oman työnsä. Kun rakennetaan uusia integraatioita, otetaan uusia asiakkaita alustalle tai rakennetaan uusia kyvykkyyksiä tuotteeseen, tarvitaan verkkokysymyksissä Tonin asiantuntijuutta, koska hänellä on verkko- ja järjestelmäasiantuntijan taustaa.

”Telia Cygatella parasta on se, että saa tehdä asioita laajalla skaalalla ja Suomen mittakaavassa ainutlaatuisiakin asioita. Kilpailijoihin nähden Telia Cygate on yrityksenä pieni, mutta siihen liittyy myös etuja. Ketteryys on se määritelmä, joka Telia Cygateen yleensä yhdistetään, ja monissa asioissa olemmekin rohkeita ja ennakkoluulottomia. Yrityksestä löytyy monenlaisia työtehtäviä, ja osaamista on mahdollista kehittää laajasti. Täällä arvostetaan asiantuntijoita sekä heidän mielipiteitään ja työkavereihin luotetaan. Omat ideat saa sanoa ääneen ja niitä kuunnellaan”, Toni kertoo.

Työtä, jossa arvot näkyvät

Tonin mielestä Telian arvot Dare, Care ja Simplify näkyvät siinä, että uskalletaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti luoda uutta ja kokeilla uusia asioita. Teliacygatelaisten ammattiylpeys on vahva, omaa osaamista arvostetaan ja omaan tekemiseen luotetaan. Työn laatu pyritään pitämään mahdollisimman hyvänä, vaikka painitaan tiukkojen aikataulujen kanssa. Palveluiden ylläpito ja luotettavuus ovat korkealla tasolla.

Vapaa-ajalla Toni viihtyy kotona yhdessä puolisonsa kanssa. Nyt korona-aikana hän on yrittänyt liikkua ja ulkoilla enemmän. Erikoisempana harrastuksenaan Toni kertoo kasaavansa kavereiden kanssa tietokonenäppäimistöjä ihan alusta asti.

Vahvuudekseen Toni nostaa oman työhistoriansa ja kiinnostuksensa takia kokonaisuuksien hahmottamisen. Kaverit vitsailevatkin, että Toni tietää kaikesta vähän. Viankorjaustyössä Tonille on kehittynyt ajatusmalli siitä, miten asiat yhdistyvät kokonaisuuksiksi, jolloin hän pystyy näkemään yhteydet eri asioiden välillä ja keskustelemaan eri komponenttien syväosaajien kanssa. 

Kun Tonilta kysyttiin erityistaitoa, jota muut eivät tiedä, hän kertoi hetken miettimisen jälkeen olevansa hyvä keksimään ihmisille lahjoja. Näin joulun saapuessa Toni pääseekin testaamaan tätä taitoa!

Kiinnostuitko urasta Telialla?

Tutustu lukemattomiin uramahdollisuuksiin ja tsekkaa millaisiin töihin haemme tekijöitä juuri nyt!

Avoimet työpaikat
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Tech & Engineering Ura Telialla Cygate
Edellinen artikkeli
IT-alan koulutusohjelman kautta Product Manageriksi
Jonna päätyi Telia Cygatelle ServiceNow-koulutusohjelman kautta.
Seuraava artikkeli
Leikkimielinen viesti muutti kaiken
"Uusia mahdollisuuksia" -juttusarjassa haastatellaan rohkeita urahyppyjä tehneitä telialaisia.