Palaa takaisin

Jatkuvaa ammatillista kehitystä teknisissä asiantuntijatehtävissä

Eemeli tuli yritysjärjestelyn kautta kesätyöntekijäksi Telia Cygatelle vuonna 2014. Ensimmäinen kesä meni WLAN-asennuksia tehdessä ja syksyllä 2014 Eemeli siirtyi IT Operation Centerin asiantuntijatehtäviin. Siitä lähtien Eemelin ammatillinen kehitys on jatkunut edelleen.

”Olen viihtynyt työssäni Cygatella: tehtävät ovat mielenkiintoisia ja saa tehdä alan huippuosaajien kanssa töitä. Tiimien välinen yhteistyö toimii ja ratkaisuja haastavampiin pulmiin voidaan miettiä työkavereiden kanssa välttämättä tiimirajoista, teemmehän kaikki töitä yhteisten tavoitteiden eteen”, Eemeli kuvailee. ”Lisäksi aina voi oppia uutta ja kehittyä asiakasprojektien, kollegoiden ja kouluttautumisen kautta.”

Uusia urakehitysmahdollisuuksia vaativampien tehtävien parista

Osaamistaan Eemeli on kehittanyt alusta alkaen määrätietoisesti. Vuonna 2015 taskuun tuli tietoverkkoinsinöörin paperit Metropolialta ja 2016 tehtävät Telia Cygatella muuttuivat sen myötä. ”Minua motivoi itseni kehittämisen lisäksi se, että pääsee työskentelemään vaativien teknisten ratkaisujen parissa”, Eemeli sanoo.

Vuonna 2017 Eemeli valittiin Cygaten strategisen osaamisen ohjelmaan ja osaamisen kehittyessä Eemeli siirtyi vaativampiin teknisiin asiantuntijatehtäviin. Strategisen ohjelman myötä Eemeli sai taskuunsa Ciscon CCIE-sertifikaatin syksyllä 2018. Telia Cygate on Ciscon Gold Certified Partner ja Ciscon näkemyksen mukaan CCIE-tason sertifiointi on todella kovan työn takana ja samalla asiakkaille tae huipputason osaajasta, jolla on kykyä sekä suunnitella että toteuttaa liiketoimintalähtöisiä ratkaisuja alan johtavaa teknologiaa hyödyntäen.

”Minua motivoi se, että pääsen työskentelemään vaativien teknisten ratkaisujen parissa.”

Telia Cygate tarjoaa opiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuden päästä suoraan teknisiin asiantuntijatehtäviin Service Operations -palvelutuotantoyksikössä, joka vastaa Telia Cygaten jatkuvien ICT-palveluiden tuottamisesta, ylläpidosta ja vianhallinnasta. Työ on usein alkuun vuorotyötä, mutta osaamisen ja kokemuksen karttuessa on mahdollisuus siirtyä vaativampiin tehtäviin myös päivätöihin. ”Palvelutuotannon tehtävien kautta tekniset asiantuntijat saavat erinomaisen näkymän erilaisiin asiakasympäristöihin, ja oman mielenkiinnon mukaan on mahdollista kehittyä esimerkiksi tietoverkko-, tietojärjestelmä- tai tietoturva-alan huippuammattilaiseksi.” Service Operations -yksikön johtaja Hanna Pursiainen toteaa. 

Kollegoina alan huippuosaajat

”Telia Cygate tarjoaa erinomaiset puitteet teknisen asiantuntijuuden kehittämiseen. Meille on sekä liiketoiminnallisesti että henkilöstöpoliittisesti tärkeää, että asiantuntijamme ovat oman alansa huippuosaajia ja investoimme erilaisiin kumppanuussertifiointiohjelmiin tähän tavoitteeseen pääsemiseksi ja sen ylläpitämiseksi.” summaa puolestaan Telia Cygaten toimitusjohtaja Matti Eloholma. 

”Telia Cygate tarjoaa erinomaiset puitteet teknisen asiantuntijuuden kehittämiseen."

Tänä vuonna Eemeli on siirtynyt ratkaisukonsultoinnin asiantuntijatehtäviin Telia Cygaten Solution Consulting -yksikköön, jossa hän työskentelee Network Expert -roolissa suunnittelemassa ja kehittämässä Telia Cygaten asiakkaiden tietoverkkoarkkitehtuuria. 

Kumppanuussertifiointiohjelma antaa Eemelin mukaan hyvät lähtökohdat kehittymiseen: ”Työnantajani sekä mahdollistaa että tukee kehittymistä ja kouluttautumista erilaisten kumppanuussertifiointien kautta. Työaikaa voi osittain käyttää myös opiskeluun ja muutenkin työn tekeminen on joustavaa ja itseohjautuvaa. Tämä on korostunut tänä vuonna koronatilanteessa, ja Cygaten työkulttuuri on mahdollistanut helpon siirtymisen etätyöhön. Suurin osa ihmisistä työskentelee etänä, mutta toisaalta tarvittaessa on myös mahdollista mennä toimistolle, jos työskentely kotona on jostain syystä hankalaa.”

Kiinnostuitko urasta Telialla?

Tutustu lukemattomiin uramahdollisuuksiin ja tsekkaa millaisiin töihin haemme tekijöitä juuri nyt!

Avoimet työpaikat
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Tech & Engineering Ura Telialla Cygate
Edellinen artikkeli
Matalan hierarkian talossa asioihin vaikuttamiseen kannustetaan
Meillä vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä.
Seuraava artikkeli
IT-alan koulutusohjelman kautta Product Manageriksi
Jonna päätyi Telia Cygatelle ServiceNow-koulutusohjelman kautta.