Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Telia aloittaa 5G-laitteiden ja -liittymien myynnin

5G-laitteiden ja -liittymien myynnin aloitus on samalla lähtölaukaus kiihdytetylle verkon rakennusohjelmalle. 5G-verkko laajenee nopeasti Suomen seitsemään suurimpaan kaupunkiin.

Telia aloittaa 5G-laitteiden ja liittymien myynnin tarjotakseen 5G:stä kiinnostuneille asiakkailleen mahdollisuuden kokeilla tulevaisuuden verkkoa etujoukoissa, kun 5G on nyt toden teolla lähdössä liikkeelle.

”Olemme käynnistäneet 5G-verkon rakennusohjelman Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja tuomme parhaat 5G-laitteet asiakkaidemme saataville. Nyt on oikea aika aloittaa 5G-palveluiden tarjoaminen laajalle asiakaskunnalle”, sanoo Telian 5G-ohjelmasta Suomessa vastaava johtaja Janne Koistinen. 

Huippunopeat kotireitittimet ja tuliterät 5G-puhelimet

Telian ensimmäiset 5G-puhelimet ovat Huawei Mate 20 X 5G ja Samsung Galaxy S10 5G. Mobiililaajakaista-asiakkaille myyntiin tulee kaksi laitetta, Nokia 5G FastMile- ja Huawei 5G CPE Pro –reitittimet.

Huawein laitteet ovat välittömästi toimitettavissa myynnin alkaessa. Ennakkomyyntiin tulevan Nokia 5G FastMile -reitittimen toimitukset alkavat arviolta lokakuun lopussa. Samsung Galaxy S10 5G:n myyntiaikataulu tarkentuu lähiaikoina.

Uudet 5G-laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat parhaan käyttökokemuksen myös Telian huippunopeassa 4G-verkossa. Telian 5G-laitevalikoimasta tarkemmin osoitteessa www.telia.fi/5G. 

5G-liittymät ja kodin laajakaistaan 

Telian tarjoamat vaihtoehdot 5G-puhelimiin ovat 1 000 ja 450 Mbit/s maksiminopeuksiin yltävät Rajaton-paketit. Mobiililaajakaistakäyttöön tarjolle tulee 1 000 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä. Sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille tarjottavat liittymät takaavat parhaat mahdollisuudet uusien 5G-laitteiden ja 5G-verkon hyödyntämiseen.

”5G:n yleistyessä päivitämme valikoimaamme niin, että 5G-asiakkaillamme on aina parhaat palvelut käytössään. Jo nyt 5G-laite ja liittymä ovat kiinnostavin ratkaisu aktiiviselle mobiilidatan käyttäjälle”, sanoo Janne Koistinen.

 Telia kiihdyttää 5G-verkon rakentamista

Telia ja Nokia ovat kehittäneet 5G:tä kohti kaupallisia palveluita Suomessa vuodesta 2016 lähtien pilottien, esimerkkien ja ensimmäisten kaupallisten toteutusten kautta. Telian ensimmäisen vaiheen 5G-verkon palvelualueita on Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa. 5G on käytössä Helsingissä mm. Töölössä Telia 5G Arenan ympäristössä, Postitalon ja Narinkkatorin alueella, Messukeskuksessa ja Vallilassa sekä Tapaninkylässä.

”Kiihdytämme verkon rakentamista nyt kun ensimmäiset 5G-laitteet tulevat myyntiin. Vuoden lopussa verkkomme on laajentunut jo Suomen seitsemään suurimpaan kaupunkiin, ja ensi vuoden alkupuolella verkon peitto laajenee entisestään”, Koistinen lupaa. 

Telia avasi kaupallisen 5G-verkon vuoden 2019 alussa. Verkon palvelut tulivat ensimmäisenä käyttöön pilottihankkeissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja ABB:n Pitäjänmäen taajuusmuuttajatehtaalla. Oulussa Oritkari-Nuottasaaren alueen 5G-verkko tukee alueen teollisuuden ja logistiikan toimijoiden ekosysteemiä digitaalisten toimintamallien ja innovaatioiden kehittämisessä.

5G on osa seuraavaa teollista vallankumousta

5G:n odotetaan parantavan mobiiliverkon yhteysnopeuksia jopa 20-kertaiseksi ja niiden suorituskykyä satakertaiseksi nykyisestä. Vallankumoukselliseksi tekniikan tekee kyky palvella valtavaa määrää verkkoon kytkettyjä laitteita sekä mahdollisuus rakentaa reaaliaikaisia, erittäin luotettavia yhteyksiä vaativia palveluita. 5G mahdollistaa esimerkiksi itsestään ajavat autot, uudenlaisia etäoppimisen ja -terveydenhuollon palveluita sekä kriittisiä teollisia prosesseja. 5G:llä voidaan myös kirittää virtuaalisen ja täydennetyn todellisuuden ratkaisuja sekä tuoda uudenlaisia käyttökokemuksia media- ja sisältöliiketoimintaan.

”5G-verkot ovat nyt kypsyneet täysmittaiseen kaupalliseen käyttöön, ja seuraavaksi siirrymme vaiheeseen, jossa huomio siirtyy sovelluksiin ja 5G:stä saataviin hyötyihin”, Koistinen summaa.

5G-verkkoja rakennetaan Suomessa 3,5 GHz:n taajuudella. Monet 5G:n mullistavista ominaisuuksista tulevat käyttöön korkeampien 26 GHz:n taajuuksien tullessa käyttöön.

Katso lisää:
www.telia.fi/5G                                       

 

Lisätietoja:

Telia Finlandin mediapalvelu
02040 54000, communications-fi@telia.fi


Janne Koistinen, Telia Finland
040 302 4624, janne.koistinen@teliacompany.com

Kuva: Janne Koistinen, 5G-ohjelmajohtaja, Telia Finland

Kuvat