Telia investoi uusiin 5G-taajuuksiin Suomessa

Telia investoi 5G-taajuuksiin 26 gigahertsin taajuusalueella. Liikenne- ja viestintäministeriö on julkistanut 8.6. käynnistyneen taajuushuutokaupan tulokset, joiden mukaan Telia voitti huutokaupassa 800 MHz taajuuksia 26 GHz:n taajuusalueella.

Uudet taajuudet mahdollistavat huippunopeat, gigabittien nopeuksiin nousevat 5G-yhteydet kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Taajuusalueella voidaan tarjota lyhyttä viivettä edellyttäviä kriittisiä yhteyksiä esimerkiksi älyliikenteeseen ja teollisuusympäristöihin, kuten satamiin ja voimalaitos- ja tehdasalueille. Taajuudet tuovat kapasiteettia suuriin yleisötapahtumiin ja ne tarjoavat potentiaalisen vaihtoehdon nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen kaupunki- ja taajama-alueilla. 

Telia lanseerasi 5G-palvelut 9.10.2019 matalammalla 3,5 GHz:n taajuusalueella. Yhtiö on laajentanut 5G-verkkoaan yli kymmeneen suomalaiseen kaupunkiin. 

26 GHz:n taajuusalueelle myönnettävät toimiluvat ovat voimassa 13 vuotta 1.7.2020 lähtien. Uusien taajuuksien hinnaksi muodostui 7 MEUR mukaan lukien huutokaupan hallinnolliset kustannukset. Toimilupamaksu suoritetaan Liikenne- ja viestintävirastolle viitenä vuosittaisena tasaeränä.

Lisätietoja medialle:

Viestintä, Telia
Puh. 02040 54000
Sähköposti: communications-fi@telia.fi

Kuvat