Ammattiliitto Pro painostaa Telian työntekijöitä tukilakkoon

Ammattiliitto Pro on asettanut tukilakon Teliassa 4.-6.11., joka koskettaa kaikkia toimihenkilöitä. Toteutuessaan lakko saattaa vaikuttaa muun muassa asiakaspalvelun ruuhkiin ja kauppojen aukioloihin. Taustalla on Pron pyrkimys vaikuttaa Suomen Kotidatassa sovellettavaan työehtosopimukseen sekä  työnantajan järjestäytymiseen huolimatta työtuomioistuimen päätöksestä.

”Olemme äärimmäisen pahoillamme sekä asiakkaidemme että työntekijöidemme puolesta tästä tilanteesta. Pron toiminta on hyvin erikoista ja erityisen ikävää on Telian henkilöstön hyväksikäyttäminen Pron poliittisten intressien vuoksi. Pro on painostanut liitosta erottamisen uhalla Telian työntekijöitä aikaisemminkin laittomaan lakkoon”, toteaa Tuula Heikkinen, Telian asiakaskanavista vastaava johtaja.

Telian työehtosopimustilanne on selkeä. Sovellamme ICT-alan työehtosopimusta, koska Telia on järjestäytynyt Paltaan ja työntekijämme toimivat ICT-alan tehtävissä. Työehtosopimus ja työrauhavelvoite ovat voimassa. Kotidata on järjestäytynyt päätoimialansa mukaisesti Kaupan liittoon ja on siten Kaupan työehtosopimuksen piirissä. Kiista työehtosopimuksen soveltamisalasta ratkesi jo syyskuun alussa Työtuomioistuimen linjauksella.

 

Pro perustelee toimintaansa myös väitöksillä väärinkäytöksistä KotiDatassa. Käymme KotiDatan kanssa säännöllistä keskustelua, ja olemme käsitelleet yhdessä myös Pron esittämiä väitteitä. KotiData on toimeenpannut aktiivisesti korjaavia toimenpiteitä tarvittaessa eikä koville syytöksille nähdä tällä hetkellä perustaa.

Lisää aiheesta:https://www.palta.fi/tiedotteet/pron-haikailematon-toiminta-jatkuu-kotidata-tapauksessa-jalleen-lakkoja-ict-alalle/ 

 

Lisätiedot

Tuula Heikkinen, Johtaja, Asiakaskanavat

Puh. 040 302 2132