Telia tavoittelee nollapäästöjä vuoteen 2030 mennessä – ”Tämä on merkittävin jälki, jonka voimme itsestämme jättää”

Telia on tänään päättänyt sitoutua merkittäviin toimenpiteisiin ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi. Yhtiö tavoittelee vuoteen 2030 mennessä nollapäästöjä koko arvoketjussaan, aina alihankkijoista asiakkaisiin. Lisäksi yhtiö aikoo vähentää jätteidensä määrän nollaan kiertotalouden avulla. Tänään ympäristöraporttinsa julkaissut Telia Finland uskoo uuden teknologian mahdollisuuksiin ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Telian Capital Market Day’n yhteydessä julkistetut konsernin uudet ilmastotavoitteet otetaan käyttöön kaikissa yhtiön maissa. Vuoteen 2030 mennessä yhtiö haluaa olla hiilineutraali toimija, vähentää tuottamiensa jätteiden määrän nollaan ja ottaa kaikki työntekijänsä mukaan pohtimaan keinoja ja ratkaisuja, joilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä.

Samalla Telia Finland julkaisi vuoden 2018 ympäristöraporttinsa, jatkaen järjestelmällistä ja vahvaa ympäristövastuutyötään mm. vähentämällä neljä prosenttia energiankulutustaan ja kierrättämällä sekä hyödyntämällä jopa 99 prosenttia jätteistään. Tämän lisäksi yhtiö ostaa vain uusiutuvista energianlähteistä vesivoimalla tuotettua sähköä ja tehosti viime vuonna verkkolaitteiden ja yritysten palveluissa käytettävien laitteiden uudelleenkäyttöä.

”Olemme Suomessa tehneet hyvää ympäristötyötä. Meillä on ISO 14001 -ympäristösertifikaatti ja olemme sitoutuneet parantamaan energiatehokkuuttamme. Meidän täytyy kuitenkin tehdä enemmän maailmanlaajuisten ympäristöongelmien ja ilmastonmuutoksesta johtuvien haasteiden ratkaisemiseksi. Merkittävin jälki, jonka voimme itsestämme jättää, on tehdä maapallostamme parempi paikka elää tulevillekin sukupolville”, sanoo Telia Finlandin toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan.

Telia Finlandin ympäristötyön keskiössä ovat toiminnan energiatehokkuuden parantaminen, kasvihuonepäästöjen vähentäminen sekä jätteen määrän vähentäminen kiertotalouden avulla. Telia Finland on aktiivisesti mukana ilmastotalkoissa Sitran ilmastonmuutosta vastaan työskentelevässä Climate Leadership Coalitionissa ja Helsingin kaupungin Ilmastokumppanit-verkostossa.

”Uskomme, että digitalisaatio on keskeinen tekijä vastuullisen tulevaisuuden rakentamisessa koko toimialalla. Meillä on tietoliikenteen ja innovoinnin asiantuntijoina mahdollisuus huolehtia paitsi omasta ympäristöjalanjäljestämme, myös osaamista ja halua auttaa asiakkaitamme ja kumppaneitamme ratkaisemaan ilmastonmuutoksesta johtuvia haasteita”, Stein-Erik Vellan sanoo.

Telia Companyn ilmastotavoitteisiin voi tutustua täällä: Telia Company sets bold environmental goals

Telia Finlandin ympäristöraporttiin voi tutustua täällä: Ympäristöraportti 2018

Lisätietoja:

Telia Finlandin viestintä
02040 54000
communications-fi@telia.fi

Kuvat