Kaukolämmön optimointiratkaisu voi säästää energiaa jopa 10 prosenttia – Telia ja Danfoss Leanheat yhteistyöhön

Telia ja kiinteistöjen älyratkaisuja tarjoava Danfoss Leanheat aloittavat yhteistyön taloyhtiöiden energiaratkaisujen optimoinnin kehittämiseksi. Yhteinen IoT-palvelu voi auttaa vähentämään suomalaisten taloyhtiöiden energiankulutusta 10 prosenttia, optimaalisissa olosuhteissa jopa enemmän.

Danfoss Leanheatin kaukolämmön optimointipalvelu on käytössä jo 200 000 asunnossa. Yhteistyön avulla on mahdollisuus tehostaa jopa yli miljoonan suomalaisen asunnon energiankulutusta. Jokaiseen asuntoon asennettavat Telian sisäilmasensorit yhdistyvät pilvipalveluun, joka analysoi dataa ja muodostaa visuaalisen raportin käyttöliittymään. Asunnoista saatavaan dataan yhdistetään sääennusteet, ulkolämpötila, ja vanhoja kaukolämmön kulutustietoja. Kaukolämmön hallinta palvelun avulla on vaivatonta ja kustannustehokasta.

”Motivan arvion mukaan kolme neljäsosaa Suomen asuinrakennuskannasta on puutteellisesti perussäädettyjä. Yhteinen palvelumme on ikään kuin rakennuksen oma tekoälyrobotti: se optimoi rakennuksen energiakulutuksen ja tuottaa dataa, jonka perusteella voi tehdä oikeita toimenpiteitä ja ehdotuksia kiinteistöjen ja tilojen jatkuvaksi parantamiseksi ja asumismukavuuden lisäämiseksi”, kertoo Kimmo Ahvenlampi, Telian IoT-erityisasiantuntija ja ratkaisumyyjä.

”Energiaoptimoinnin avulla taloyhtiö voi nopeasti alkaa säästämään lämmitysenergiaa ja kerätä dataa tukemaan mahdollisia muita energiansäästötoimenpiteitä. Telian vahvan markkina-aseman ansiosta meillä on yhdessä mahdollisuus laajentaa taloyhtiöpalveluja energianhallintaan ja sitä kautta kestävämpiin kiinteistöratkaisuihin”, sanoo Lauri Hiekkanen, Danfoss Leanheatin Suomen myyntivastaava.

”EU on arvioinut, että rakennukset vastaavat 40 prosentista kaupunkien energiankulutuksesta ja 36 prosentista kasvihuonepäästöistä. Energiankulutuksen optimointi on tärkeää niin kaupungeille kuin kiinteistöjen omistajillekin vaihtelevien energiahintojen ja kiristyvien ilmastotavoitteiden myötä. Rakennukset ovatkin avainasemassa, kun kaupunkia muokataan ympäristöystävällisemmäksi”, Kimmo Ahvenlampi jatkaa.

Lisätietoa kaukolämmön optimointi -palvelusta

Lisätiedot:

Viestintä, Telia
Puh. 02040 54000
communications-fi@telia.fi

 

Danfoss

Danfoss suunnittelee kehittyneitä teknologioita, joiden avulla voimme rakentaa parempaa, älykkäämpää ja tehokkaampaa huomista. Maailman kasvavissa kaupungeissa varmistamme tuoreen ruoan saatavuuden ja optimaalisen mukavuuden kodeissamme ja toimistoissamme samalla, kun täytämme energiatehokkaan infrastruktuurin, yhdistettyjen järjestelmien ja integroidun uusiutuvan energian tarpeet.

Ratkaisujamme hyödynnetään muun muassa jäähdytyksessä, ilmastoinnissa, lämmityksessä, voimansiirrossa, moottoreiden nopeuden säädössä sekä liikkuvan kaluston ja teollisuuden koneissa.

Innovatiivinen suunnittelumme juontaa juurensa vuoteen 1933. Nykyään Danfossilla on johtava markkina-asema ja palvelemme asiakkaita yli 100 maassa. Olemme perustajaperheen yksityisomistuksessa.

 

Danfoss Leanheat®

Uuden sukupolven ratkaisut johtavalta toimittajalta; Danfoss Leanheat® Buildingin tekoälyä (AI) hyödyntävä IoT-ratkaisu valvoo, ohjaa ja optimoi kaukolämpötalojen sisälämpötilaa ja -kosteutta. Ratkaisumme parantaa kohteiden energiatehokkuutta, parantaa kaukolämpöyhtiöiden toimintatehokkuutta ja luo asukkaille terveellisemmän sisäilman.

 

Kuvat