Takaisin

Esri Finland Oy ja Plugit laatimassa uusia latauspisteistä sähköautoille – Telian data toimii suunnannäyttäjänä

2 min

Kuinka sähköautojen latauspisteiden sijoittelu on Suomessa määritelty? Entä mistä paikkatietoja on saatavilla? Telia Crowd Insights on mobiilidataan pohjautuva palvelu, joka tarjoaa ajantasaista ja luotettavaa tietoa ihmisjoukkojen liikkumisesta. Anonyymin datan pohjalta voidaan tehdä ratkaisuja esimerkiksi sähköautojen latauspisteiden sijoittelusta.

Telia on toimittanut Crowd Insights -dataa Suomen johtavalle paikkatietoteknologiaa tarjoavalle Esri Finland Oy:lle, jonka pohjalta latausjärjestelmätoimittaja Plugit on onnistunut sijoittamaan uusia sähköautojen latauspisteitä lähelle asiakkaitaan.

”Tieto ihmisten todellisista liikkeistä auttaa tunnistamaan muun muassa liikennejärjestelmän pullonkaulat. Data tarjoaa keinoja kaupunkien päästövähennystavoitteiden toteuttamiseen. Tieto ihmisten todellisista liikkeistä auttaa tunnistamaan alueet, joilla latauspisteitä tarvitaan, ja optimoimaan niiden sijainnin. Tämä tukee vihreää siirtymää ja ilmastotavoitteita”, Telian kehityspäällikkö Suvi Valkama kertoo.

Plugit on latausjärjestelmätoimittaja, jonka liiketoiminnan ytimessä ovat sekä ammattiliikenteen että kuluttajien lataustarpeiden täyttäminen oman latausverkoston kautta. Uusia alueita tunnistamalla on onnistuttu lisäämään kattavuutta ja edistettyä Suomen vihreää siirtymää.

”Verkostoa rakentaessa paikkatietoanalytiikka on meille avainasemassa, näin ollen Telian Crowd Insights -data on ollut meille tärkeä osa analyysiämme muiden datapisteiden ohella”, Plugitin Charging as a Service -liiketoimintajohtaja Lauri Keskinen sanoo.

Uusien pikalatauspaikkojen sijoittelu vaatii laajan pohjatyön

40 HPC, eli suurtehoisen pikalatauspaikan asema Helsinki-Vantaan lentokentällä vaati toteutuakseen perusteellisen pohjatyön. Latauspistettä käytetään kuukaudessa yli 5000 kertaa ja lukumäärän voidaan nähdä olevan jatkuvassa kasvussa. Kävijämäärädata auttaa vahvistamaan investoinnin laskennassa käytettäviä olettamuksia. Liikkumistiedon visualisoinnissa ja analysoinnissa paikkatietopohjaisesta käyttöliittymästä vastaa Esri.

”Väkijoukkojen liikkumistietoa voidaan visualisoida ja analysoida Esrin paikkatietopohjaisessa käyttöliittymässä, sekä yhdistää muihin tietolähteisiin. Näin syntyy paras lopputulos, jonka pohjalta asiakkaan liiketoimintaa voidaan ohjata ja suunnitella”, Jussi Lehtonen Esriltä täsmentää.

Erica Heljo

 

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle
Edellinen artikkeli
Innovaatiohanke Sirius tuo 5G:n uusimmat ominaisuudet ensimmäisten asiakkaiden käyttöön
Sirius-hankkeessa kehitetään ohjelmoitavaa 5G-verkkoa, jonka ominaisuudet taipuvat asiakkaan ...
Seuraava artikkeli
Kesäkadut täyttyvät taas myyjistä – Toimi näin, kun jäät feissarin kynsiin
Amanda Huovila on työskennellyt feissarina neljä vuotta. Hän kohtaa työssään päivittäin satoja ...