Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Vain joka viides kännykkä päätyy nykyään kierrätykseen - "Aivan järjetöntä haaskausta"

2 min

Puhelimet ja muut päätelaitteet muodostavat merkittävän osan ICT-toimialan kokonaiskasvihuonepäästöistä. Telian kierrätyskontti kiertää syksyn ajan Suomea keräämässä niin käytettyjä kännyköitä kuin tietokoneita.

”Jopa 99 prosenttia kännyköiden materiaaleista on kierrätettäviä. On järjetöntä haaskausta, että niitä ei hyödynnetä uudestaan”, Telian vastuullisuuspäällikkö Ira Vainio puuskahtaa.

Suomessa myydään vuosittain noin kaksi miljoonaa puhelinta. Telia haluaa kannustaa ihmisiä tuomaan vanhat laitteensa kiertoon.

”Kännyköitä voi tuoda sekä myymälöihimme että Telia Recycled -kierrätyskonttimme, joka kiertää lähikuukaudet ympäri Suomea, Vainio kertoo.

”Ja tietysti kontista voi samalla ostaa itselleen uuden, kierrätetyn puhelimen. Uusia siellä ei edes ole myynnissä”, Vainio naurahtaa.

Jokaisesta kierrätykseen tuodusta puhelimesta saa kunnosta riippumatta kolmen viikon aikana vähintään viiden euron alennuksen tai lahjakortin. Kampanja käynnistyy varaslähtönä jo tänään, Nollapäästöpäivänä, Telian kaupoissa.

”Nyt kannattaa kaivella vanhoja luureja laatikoiden pohjalta. Lahjakortilla voi hankkia vaikka näytönsuojan kännykkään. Sekin on ekoteko, sillä kännykkä kestää sen avulla pitempään käytössä. Tai voihan sillä maksaa osan vaikka kunnostetusta kierrätyspuhelimesta”, Vainio vinkkaa.

Telia Recycled -kierrätyskontti aloittaa kiertueensa Helsingin keskusta, Narinkkatorilta maanantaina 28.9. Kontti kiertää myös Turussa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Seinäjoella, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Savonlinnassa ja Kotkassa.

Telia Recycled-kierrätyskontin aikataulu

 

 

 

Kiinnostuitko käytetyistä Telia Recycled-puhelimista

Lue täältä lisää
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle Yritysvastuu
Edellinen artikkeli
Pelialan huippuyhtiö Remedy Games valitsi Telian datakeskuksen – ”Tarvitsimme paikan, jonka lattiat kestävät datamme ja josta on suora putki maailmalle”
Max Payne -pelistään tunnettu Remedy Games hakee kasvua siirtämällä osan pelituotannostaan Telian ...
Seuraava artikkeli
Korona kiihdytti mobiilivarmenteen käyttöä – ”Iso loikka kohti digitaalista yhteiskuntaa”
Koronakriisi on kasvattanut odotetusti digitaalisten palveluiden käyttöä. Vahvaan digitaaliseen ...