Takaisin

Telia ottaa käyttöön ympäristöystävälliset SIM-kortit – ”Muovin kulutus vähenee 2300 kiloa”

2 min


Telia tuo ensimmäisenä operaattorina kierrätysmuovista valmistetut SIM-kortit Suomeen. Eko-SIM puolittaa korttien valmistuksen materiaalikulutuksen.

"Eko-SIM on toivottu uudistus, joka tuottaa konkreettisia säästöjä korttien valmistuksen materiaalikulutukseen. Muutoksen myötä muovin kulutuksemme SIM-korteissa vähenee noin 2300 kiloa vuosittain", Telian liiketoimintapäällikkö Petri Lindqvist iloitsee.

Marraskuusta alkaen Telian myymälöiden ja verkkokaupan varastoissa on saatavilla kierrätysmuovista valmistettuja SIM-kortteja. Uusia Eko-SIM kortteja toimitetaan asiakkaille, kun perinteisten korttien varasto on käytetty loppuun.

Eko-SIM korttikehyksen koko on puolitettu perinteiseen korttikehykseen verrattuna. Lisäksi korttien materiaali on kierrätysmuovia.  

Perinteisesti uusia SIM-kortteja toimitetaan uusien liittymien tilaajille sekä nykyisille asiakkaille vanhentuneiden tai kadonneiden korttien tilalle.

"SIM-kortteja käytetään nykyisin puhelinten lisäksi esimerkiksi reitittimissä ja yrityspuolella myös erilaisissa teollisuuden laitteissa. Kierrätysmuovista valmistetut Eko-SIM kortit tulevat käyttöön kaikissa Telian puhelinliittymissä. Yrityspuolen koneliittymät ovat jatkossakin perinteistä muovia, jolloin SIM-kortit kestävät teollisuuden laitteiden kuumia olosuhteita", taustoittaa Lindqvist.

Ympäristöystävälliset tuotteet kiinnostavat myös asiakkaita


Telialla on tehty konkreettisia toimia kiertotalouden edistämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi jo pitkään.

"Eko-SIM korttien lisäksi meillä on tarjolla täysin digitaalinen eSIM-kortti. Tämä olisi ympäristön kannalta kaikkein paras vaihtoehto ja eSIM-kyvykkäiden laitteiden määrä onkin kasvanut. Laitevalmistajat ovat tuoneet digitaalisen eSIM-kortin esimerkiksi kelloihin ja uusimpiin puhelinmalleihin", sanoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Telian kierrätetyt Recycled-puhelimet kasvattavat koko ajan suosiotaan. Tämän vuoden aikana kierrätyspuhelin on noussut useasti myös myydyimpien puhelinten listalle.

"Telia Recycled -puhelin on ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle puhelimelle. Kierrätyspuhelimen kunto on tarkastettu, ja se on pieniä käytön jälkiä lukuun ottamatta kuin uusi. Recycled -puhelimiin saa lisäksi vuoden takuun ja Telian liittymäasiakkaana etuhinnan", Saranpää kertoo.

Telia on sitoutunut merkittäviin toimenpiteisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tavoitteena vuoteen 2030 mennessä on nollapäästöt koko arvoketjussa, aina alihankkijoista asiakkaisiin. Tavoitteena on myös vähentää jätteiden määrä nollaan vuoteen 2030 mennessä kiertotalouden avulla.


Niko Norisalo
 

 

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle Ympäristövastuu Yritysvastuu
Edellinen artikkeli
Telia nostaa esiin mobiiliverkon kansallisen turvallisuuden keskeisenä osana – ”Vastauksemme on turvaverkko”
Turvaverkko on viime viikkoina saanut uuden merkityksen, kun Telian mainokset ovat vyöryneet ...
Seuraava artikkeli
Kuusi vinkkiä energian säästämiseen digilaitteilla
Kodeissa on käytössä suuri määrä elektroniikkaa, joka kuluttaa energiaa myös valmiustilassa. ...