Takaisin

Telia kiristi ilmastotavoitteitaan – ”Etenemme ilmastotieteen uusimman tiedon tahdissa”

2 min

Kansainvälinen Science Based Targets -järjestö on hyväksynyt Telia Companyn uudet ilmastotavoitteet. Järjestö arvioi, että Telian uudet tavoitteet ovat tieteelliseen tutkimukseen perustuvia ja Pariisin ilmastosopimuksen mukaisia. 

”Olemme sitoutuneet auttamaan yhteiskuntaa tarjoamalla luotettavia yhteyksiä ja digitaalisia ratkaisuja, ottaen samalla täyden vastuun kasvihuonekaasupäästöistämme. Asettamamme tieteeseen perustuvat tavoitteet osoittavat, että olemme sitoutuneet kestävän kasvun edistämiseen”, Telia Companyn toimitusjohtaja Allison Kirkby sanoo.  

Telia on sitoutunut merkittäviin toimenpiteisiin ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi vuonna 2019 aloitetun Daring Goals -ympäristöohjelman kautta. Yhtiö tavoittelee vuoteen 2030 mennessä nollapäästöjä koko arvoketjussaan, alihankkijoista asiakkaisiin.

Ohjelmassa on jo saavutettu useita välitavoitteita. Telia käyttää toiminnassaan ainoastaan uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Lisäksi väistämättömät oman toiminnan hiilipäästöt kompensoidaan Pohjoismaissa ja Baltiassa jo tänä vuonna, minkä jälkeen yhtiö on oman toimintansa suhteen hiilineutraali.

Kohti nollapäästöjä

Tänään julkaistut tavoitteet ovat seuraava merkkipaalu Telian matkalla kohti nollapäästöjä. Tavoitteet kattavat koko arvoketjun ja perustuvat teleoperaattorialan 1,5 asteen yleistavoitteeseen. Vuoteen 2025 mennessä Telia Company, aikoo puolittaa oman toimintansa aiheuttamat päästöt, vähentää myytyjen ja palvelutuotteiden käyttöön liittyviä päästöjä 29 prosenttia ja  huolehtia siitä, että  72 prosenttia alihankkijoista ottaa käyttöön tieteeseen perustuvat tavoitteet.

”Yritysten päästövähennyksillä on keskeinen rooli ilmastokriisin ratkaisussa. Me kohdennamme työmme toimenpiteisiin, joilla on todellista merkitystä. Olemme erittäin iloisia siitä, että tieteelliseen tutkimukseen perustuva Science Based Targets -aloite hyväksyi ilmastotavoitteemme. Tämä on osoitus siitä, että omat tavoitteemme on vahvistettu ilmastotieteen uusimman tiedon mukaisesti”, Telia Finlandin vastuullisuusjohtaja Eija Pitkänen iloitsee.

Science Based Targets (SBT) -organisaation tavoitteena on kannustaa yrityksiä asettamaan tavoitteita, jotka ovat linjassa Pariisin ilmastosopimuksessa määriteltyjen globaalien vähennystavoitteiden kanssa. Science Based Targets -organisaation muodostavat YK:n Global Compact -aloite, ympäristöjärjestö WWF, ilmastoraportointiin.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Yritysvastuu Medialle
Edellinen artikkeli
Tältä näyttää 2020-luvun puhelinliittymä
2020-luvun puhelinliittymässä yhdistyvät 5G, laatusisällöt ja maailmanluokan asiakaskokemus. Uusi ...
Seuraava artikkeli
Pientalot jäljessä nopeissa kodin nettiyhteyksissä – kiinteä 5G-laajakaista ratkaisee kodin viihde-, etätyö- ja nettitarpeet