Takaisin

Pätkiikö wifi? Neljä vinkkiä, miten saat netin toimimaan kotonasi paremmin

2 min

Wifi toimii hyvin työhuoneessa, mutta olohuoneessa signaalin vahvuus ei enää riitäkään – kuulostaako tutulta? Isoissa asunnoissa wifin eli langattoman verkon toimivuus voi muodostua haasteeksi, kun signaali ei riitäkään kiviseinien läpi vastakkaiselle puolelle asuntoa. Katso helpot vinkit, miten voit varmistaa wifin toimivuuden kaikkialla asunnossasi.

Sijoita modeemi oikein

Jotta langattoman verkon signaali levittyisi mahdollisimman laajalle asunnossasi, modeemi tulisi sijoittaa mahdollisimman avoimelle ja keskeiselle paikalle. Vältä modeemin sijoittamista seinien tai huonekalujen taakse tai aivan katon tai lattian rajaan. Myös sähkökaappia kannattaa välttää, sillä metalli häiritsee langatonta signaalia.

Laajenna kuuluvuusaluetta lisälaitteilla

Jos pelkkä modeemin oikein sijoittaminen ei riitä, voit vahvistaa signaalia lisälaitteilla. Telian Smart Wifi -laajentimet vahvistavat hybridi- ja valokuitulaajakaistan langattoman verkon kuuluvuutta ja muodostavat yhdessä modeemin kanssa yhtenäisen, laajan wifi-verkon kotiisi. Laajentimet voi sijoittaa täsmällisesti lähelle niitä alueita, joihin wifi ei normaalisti kanna – esimerkiksi läppärin kanssa voi siirtyä suoratoistopalvelun tai töiden pariin myös terassin puolelle.

Mikäli käytössäsi on joku muu laajakaistaliittymä, langattoman verkon toimintavarmuutta voi kokeilla parantaa erilaisten wifi-mesh-laitteiden avulla. Isossa, monikerroksisessa asunnossa verkko ei välttämättä kanna vielä yhden laajentimen avulla kaikkialle, jolloin laajentimia voi hankkia useampia.

Millaisessa asunnossa lisälaitteista on eniten hyötyä?

Jos asuntosi on vähintään 70 neliöinen tai useammassa kerroksessa, Smart Wifi -laajentimilla saat todennäköisesti apua wifin katvealueongelmiin. Erityisesti tilanteissa, jossa modeemi sijaitsee kaukana siitä tilasta, missä wifille olisi käyttöä, laajentimet auttavat wifin peittoalueen laajentamisessa. Myös useat kiviseinät modeemin ja laitteen välillä heikentävät signaalin vahvuutta merkittävästi.

Kytke laitteet modeemiin verkkokaapelilla

Suosittelemme, että kytket eniten käyttämäsi kiinteät laitteet kuten television, TV-boxin ja pelikonsolin verkkokaapelilla suoraan modeemiin. Tämä vapauttaa langattoman wifi-verkon kapasiteettia muille laitteille kuten tableteille, joita ei voi kytkeä modeemiin kaapelilla. Myös Smart Wifi -laajentimiin on mahdollista muodostaa kiinteä yhteys verkkokaapelin avulla, joten kannattaa sijoittaa laajentimet yllämainittujen laitteiden lähelle.

Vinkit tiivistettynä:

  1. Sijoita modeemi mahdollisimman keskeiselle ja avoimelle paikalle.
  2. Jos modeemin sijoittaminen keskelle ei ole mahdollista, verkon laajentimien avulla verkon kuuluvuus saadaan kattamaan koko asunnon.
  3. Jos asunnon pinta-ala on yli 70 m2 tai se jakautuu useampaan kerrokseen, vahvista myös tällöin wifin signaalia verkon laajentimilla.
  4. Kytke eniten käyttämäsi laitteet verkkokaapelilla suoraan modeemiin tai laajentimiin. Esim. TV, pelikonsoli, tietokone.

 

 

Lue lisää Smart Wifistä

Smart Wifi
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle
Edellinen artikkeli
Hackatonissa kehitettiin luovia ratkaisuja koronakriisin haasteisiin – Safe Zone -appi kertoo, missä on turvallista liikkua
Viikonlopun aikana koko Suomi haastettiin Hack the Crisis Finland -nimisessä virtuaalitapahtumassa ...
Seuraava artikkeli
Mobiiliverkot kaikkien aikojen testissä – Lue neljä vinkkiä yhteyksien käyttöön
Keskiviikko oli koronapandemian ensimmäinen päivä, jolloin oppilaitosten sulkemisen ja laajan ...