Takaisin

Eikö wifi toimi koko asunnossa? Näin pääset eroon katvealueista

2 min

Kodin neliöiden jakautuessa useampaan kerrokseen langattoman verkon katvealueet tulevat nopeasti tutuksi. Lue, millaisia haasteita kaksikerroksisessa omakotitalossa asuvalla Petrillä on ollut netin kanssa ja miten hän ratkaisi ne Smart Wifi -laajentimien avulla.

”Meidän kotona reitittimen voi kytkeä ainoastaan tiettyyn paikkaan alakerrassa, eikä langaton netti kanna kunnolla yläkerran työhuoneeseen. Laajentimien asennuksen myötä netti toimii nyt kaikkialla, ja etätyötkin ovat sujuneet paljon paremmin. Olen saanut muodostettua kiinteän yhteyden laajentimesta suoraan työkoneeseen, mikä ei ollut ennen mahdollista”, Petri Kähkönen kertoo.

Perheensä kanssa asuva Petri on saanut Smart Wifi -laajentimien avulla kattavan ja yhtenäisen langattoman verkon kotinsa joka nurkkaan. Smart Wifi perustuu mesh-verkkoteknologiaan ja saatavilla Telian hybridilaajakaista- ja valokuitulaajakaista-asiakkaille.

”Yllätyin, miten hyvin laajentimet ja laitteet toimivat yhteen. Vaikka kaksi eri laitetta on yhdistetty eri laajentimiin, ne tunnistavat, että kummallakin on sama wifi käytössä. Pystyn esimerkiksi laittamaan puhelimesta lastenohjelman pyörimään toiseen huoneeseen Chromecastin avulla, vaikka puhelimeni ja Chromecast ovat eri laajentimissa kiinni”, Petri kertoo.

”Laajentimien ansiosta wifistä pääsee nauttimaan nyt myös pihalla”, Petri hymähtää.

Maksuton sovellus auttaa netin hallinnassa

”Tilauksen mukana tulee kaksi laajenninta. Olemme asentaneet toisen laajentimen yläkertaan ja toisen alakertaan, vastakkaiseen päätyyn alakerran reitittimestä, parhaimman mahdollisen tehon saamiseksi”, Petri kuvailee.

Maksuton, sovelluskaupasta ladattava Smart Wifi -mobiilisovellus neuvoo laajentimien sijoittelussa, ja laajentimia voi myös hallita sovelluksen avulla.

”Seuraan sovelluksesta, mitkä laitteet ovat yhteydessä verkkoon, ja mikä laite on kytketty mihinkin laajentimeen tai reitittimeen. Sovelluksesta näkee myös, että milloin tietty laite on ollut viimeksi netissä, mikä on ollut avuksi esimerkiksi 8-vuotiaamme netinkäytön seuraamisessa”, Petri kertoo.

Eeva Salmi

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle
Edellinen artikkeli
Telian kesäale-kampanjassa jaetaan 10 000 lahjakorttia pienyrityksiin - ”Auttamisen aika ei ole vielä ohi”
Tänään maanantaina alkavassa kesäale-kampanjassaan Telia jakaa asiakkailleen 10 000 lahjakorttia ...
Seuraava artikkeli
Koronarajoitusten purkaminen näkyy verkkoliikenteessä ja suomalaisten liikkumisessa
Verkkoliikenne kasvoi 20 prosenttia ja suomalaisten liikkuminen väheni 35 prosenttia ...