Takaisin

Jutin huima aitio syntyi suuren maailman opeilla - kaikki on valmiina MM-hurmokseen

3 min


Timo Jutila häärii valtavassa aitiossaan Nokia Arenalla ja laittelee paikkoja valmiiksi toukokuussa alkaviin MM-kisoihin. Luvassa on hänen mukaansa taas unohtumaton näytelmä.

”Olen varmasti yksi suurimpia Leijonat-faneja tässä maassa. Nykyään vaan jännittää niin pirusti, kun en enää itse pysty vaikuttamaan pelin kulkuun jäällä”, Suomen ensimmäisen MM-kultajoukkueen kapteeni naurahtaa.

Suomi isännöi 12.toukokuuta alkaen MM-kisoja kymmenennen kerran. Ensimmäiset MM-kisat pelattiin niin ikään Tampereella vuonna 1965.

”Kotikisat ovat aina pelaajan suuri juhlahetki. Se tunne, kun olet tulossa putkesta jäälle, ja kotikatsomo pauhaa, sitä ei voita mikään”, Jutila ihastelee.

Suomi voitti viime vuonna kotikisoissaan kultaa huimassa finaalitrillerissä Kanadaa vastaan. Kyseessä oli samalla ensimmäinen kerta, kun Leijonat voitti mitalin kotikisoissaan. Jutila uskoo, että tänäkin vuonna luvassa on kisojen päätteeksi ryntäys torille.

”Meille on vapautumassa kova joukko huippupelaajia NHL:stä, ja Suomi on viime vuodet ollut joukkuehengeltään ylivoimainen muihin maihin verrattuna. Kaikki joukkueessa tietävät oman roolinsa ja pelaajat nauttivat joka sekunnista”, Jutila perustelee.

”Tampere on toukokuussa se paikka Suomessa, jossa tapahtuu - se on varma.”


”Meitä pidettiin hulluina”

Jutila katsoo kisoja omasta aitiostaan, joka on Suomen oloissa ainutlaatuinen. Idea omasta JetsetClubista syntyi kymmenen vuotta sitten, kun Jutila työskenteli Tapparan organisaatiossa.

”Satu-vaimo ehdotti silloin, että eiköhän ryhdytä itse järjestämään huippuluokan elämyksiä kiekkofaneille. Harjoittelimme Hakametsässä klubin pitämistä kuusi vuotta ja puolitoista vuotta sitten pääsimme käynnistämään klubin täällä, Euroopan ylivoimaisesti komeimmassa kiekkopyhätössä”, Jutila kertoo.

Timo Jutila lähti vaimonsa kanssa seitsemän vuotta sitten etsimään ideaa uuteen klubiin eri puolilta kiekkoilevaa maailmaa. New Yorkin kuuluisassa Madison Square Gardenissa vierähti lukuisia päiviä, kun Jutilat ratsasivat kaikki VIP-tilat ja aitiot. Matka vei myös muihin Pohjois-Amerikan tunnetuimpiin kiekkokaupunkeihin.

”Hullunahan meitä pidettiin, kun lopulta saimme suunnitelman valmiiksi. Meille oli tärkeää luoda oikea klubi, ei pelkkä aitio”, Jutila selvittää.

Syntyi 50-paikkainen iso klubi hallin parhaalle paikalle. Kolme puuseppää huhki viikkokausia uudenlaista klubitilaa ja Akun Tehdas suunnitteli sinne huippuluokan äänentoiston. Seinällä komeilevat jättinäytöt viimeistelevät kokonaisuuden.

”Klubi on auki joka päivä. Täällä on jo järjestetty kokouksia, rippijuhlia, syntymäpäiviä ja tietysti meno on päällä aina, kun täällä pelataan kiekkoa tai järjestetään esimerkiksi maailmanluokan konsertteja”, Jutila kertoo.


Jutin vinkit kisoihin

Entä olisiko kiekkolegendalla vinkkejä kisojen seuraamiseen?

”Tänä vuonna kannattaa katsoa jokainen Suomen peli; paikan päällä tai televisiosta. Otetaan kaikki ilo irti taas kiekkohuumasta ja huudetaan Suomi voittoon”, Jutila tiivistää.

Tänäkin keväänä kaksi onnekasta pääsee katsomaan MM-finaalia Jutin aitiossa Telian järjestämässä arvonnassa. Kisavideolla esiintyy Jutilan lisäksi Jaakko Parkkali, joka on yksi Suomen tunnetuimmista somevaikuttajista

”Meillä oli todella hauskaa kuvauksissa. Parkkonen on ihan hiton hauska tyyppi ja tietää todella paljon lätkästä. Vai oliko se Parkkali”, Jutila virnistää.

Katso täältä kilpailuvideo ja osallistu kaikkien aikojen MM-kisapalkinnon arvontaan Telian somekanavissa.

Teksti: Janne Kaijärvi
Kuva: Otto Uotila

 

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle
Edellinen artikkeli
Suomalaiset tilaavat ahkerasti elektroniikkaa Woltin kautta – Palvelu leviää maanlaajuiseksi, kun laitteita saa nyt kaikista Telian myymälöistä alle tunnissa
Telia ja teknologiayhtiö Wolt ovat aloittaneet yhteistyön tarjotakseen nopean toimitusvaihtoehdon ...
Seuraava artikkeli
”Ilmastotoimet ovat tärkeämpiä kuin koskaan” – Telialle kärkipaikka eurooppalaisyritysten ympäristövastuuta arvioivassa selvityksessä
Tuore eurooppalaisyritysten ympäristötyötä arvioiva Europe’s Climate Leaders 2023 -selvitys nosti ...