Takaisin

Tietoturvan myynti kaksinkertaistunut alkuvuonna - "Eivät verkkorikolliset lomakuvia havittele, vaan haluavat rahasi"

2 min

Tietoturvariskit ja suomenkieliset verkkohuijaukset ovat kehittyneet vauhdilla, osittain tekoälyn kehityksen vauhdittamana. Synkkä kehitys näkyy turvatuotteiden suosion nopeana lisääntymisenä.
 

Telian turvallisuustutkimuksen mukaan suomalaisten mielestä merkittävimpiä uhkia digiturvallisuudelle ovat kyberhyökkäykset, pankkitilin hakkerointi, maksukorttitietojen varastaminen ja identiteettivarkaudet.
 
"On hyvä, että ihmiset ovat valppaana ja kiinnostuneita digiturvallisuuden parantamisesta. Eivät ne verkkorikolliset kenenkään lomakuvia havittele, vaan haluavat viedä ihmisiltä rahat. Huolellisuus verkossa sekä suojautuminen on kriittisen tärkeää tänä päivänä", Telian lisäarvopalveluiden liiketoiminnasta vastaava Vesa Reijonen sanoo.
 
Telian asiakkaiden käyttäytymisessä on havaittu selvä muutos viimeisten vuosien aikana. Telia Turvapaketin myynnit ovat kaksinkertaistuneet alkuvuoden aikana edellisvuoteen verrattuna.
 
"Asiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia omasta digiturvallisuudestaan. Laitteella, jolla käytetään verkkopankkia tai käsitellään maksukortin tietoja, tulisi aina olla asennettuna luotettava tietoturvaohjelmisto", Reijonen painottaa.
 
”Suomalaiset menettävät vuosittain kymmeniä miljoonia euroja verkkorikollisille, joten kyseessä ei ole marginaalinen ilmiö”, Vesa Reijonen korostaa.
 
Kattavin Telia Turvapaketti sisältää virustorjunnan, pankkitoimintojen suojauksen, perhesäännöt, haitallisten sivustojen estämisen, identiteettisuojan, salasanaholvin ja VPN-palvelun. Reijonen neuvoo, että Turvapaketilla kannattaa suojata kaikki älylaitteet kuten tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet.
 
Mobiilivarmenne on turvallisempi kuin pankkitunnukset
 
Tietoturvan lisäksi nettiasioinnissa on tärkeää, miten erilaisiin verkkopalveluihin tunnistaudutaan. Mobiilivarmenne on SIM-korttiin aktivoitava sähköinen henkilöllisyystodistus, jolla onnistuu vahva tunnistautuminen kymmeniin tuhansiin verkkopalveluihin.
 
"Tarjoamme asiakkaillemme mobiilivarmenteen maksutta käyttöön, sillä haluamme varmistaa turvallisen digiasioinnin jokaiselle Telian liittymäasiakkaalle. Mobiilivarmenne toimii vahvana tunnistautumisena muun muassa Kelassa, Omaverossa, lukuisissa terveydenhoitopalveluissa, Omakannassa ja tuhansissa muissa palveluissa", Vesa Reijonen kertoo.
 
Mobiilivarmenteen käyttö kasvaa tasaisesti. Reijonen nostaa yhden kiistattoman edun mobiilivarmenteesta verrattuna käyttäjätunnuksiin.
 
"Osittain tekoälyn kehittymisen myötä huijaus- ja kalastelusivustot ovat lisääntyneet sekä näyttävät entistä aidommilta. Näillä kalastellaan ihmisten käyttäjätunnuksia, nettipankkitunnuksia ja muita henkilötietoja. Mobiilivarmennetta on mahdoton kopioida eivätkä haittaohjelmatkaan pääse siihen käsiksi. Mobiilivarmenteen käyttö pienentää riskiä joutua identiteettivarkauden uhriksi."

Niko Norisalo

 

Turvallisin vaihtoehto tunnistautumiseen

Tutustu mobiilivarmenteeseen
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Medialle
Edellinen artikkeli
Mitä jokaisen netinkäyttäjän kannattaa tehdä juuri nyt? Telian asiantuntija vastaa
Suojelupoliisi ohjeistaa suomalaisia päivittämään vanhojen reitittimien ohjelmistot ja huolehtimaan ...
Seuraava artikkeli
Mentoring takes and gives – for refugees and immigrants it can open doors to Finnish working life
Together with Telia and Tietoevry, Startup Refugees is launching a mentoring program to support ...