"Nuorten kannattaa opiskella matematiikkaa"

Tuula Heikkinen, asiakaskanavista vastaava johtaja, Telia Finland

Tuula Heikkinen on äänikirjoihin hurahtanut seikkailija, joka luotsaa massiivista yli 1 500 hengen organisaatiota vastaten Telia Finlandin myynti- ja palvelukanavista. Tasa-arvoon, itsensä haastamiseen ja jatkuvaan oppimiseen uskovana hän haluaa kannustaa nuoria opiskelemaan matematiikkaa ja fysiikkaa, luottamaan itseensä ja tarttumaan tilaisuuksiin. 


”Telia-urallani olen saanut työskennellä laajasti aina asiakasrajapinnasta pannuhuoneeseen. Olen vastannut muun muassa yritysasiakaspalvelusta, tilaus- ja toimitusprosesseista, kiinteistä verkoista ja asiakaskokemuksen johtamisesta. Tällä hetkellä vastuullani ovat myynti- ja palvelukanavat, jotka käsittävät muun muassa kymmeniä kauppoja ja yli 1 500 huipputyöntekijää, joista jokainen keskittyy asiakkaidemme palvelemiseen tavalla tai toisella.”

Kaiken takana on kasvu

”Laajasta kokemuksesta on ollut paljon etua eri tehtävissä. Opiskeluajoista asti olen halunnut yhdistää erilaisia kiinnostuksen kohteita”, kertoo tuotantotalouden diplomi-insinöörin ja Master of Science in Engineering tuplatutkinnon suorittanut Tuula. ”Tekniikan rinnalla olen saanut opiskella muun muassa taloutta ja kieliä.”

”Johtaminen taas on minulle hyvin ihmisläheinen juttu. On tärkeää, että sekä asiakkaat että henkilöstö voivat hyvin, koska vain silloin liiketoiminta menestyy ja kehittyy. Kaiken takana on kasvu – ihmisten, liiketoiminnan ja koko yhteiskunnan eteenpäinmeno. Me ihmiset voimme saada paljon aikaan, kun yhdistämme voimamme ja tähtäämme yhteisiin päämääriin.”

Seikkaileminen sallittua

”Kannustan niin tyttöjä kuin poikiakin lukemaan matematiikkaa ja fysiikkaa, suuntautumaan rohkeasti teknisemmälle alalle ja seikkailemaan. Itse opiskelin myös Englannissa ja opiskeluaikana työskentelin Englannin lisäksi Brasiliassa. Työurani keskellä muutin perheen kanssa puoleksitoista vuodeksi Ranskaan.”

Olen myös saanut kolme lasta, mikä on ollut elämäni paras seikkailu. Täytyy kuitenkin myöntää, että parhaimpina ruuhkavuosina au-pairin apu oli korvaamaton. Työnantajalleni haluan antaa erityismaininnan siitä, että aina vanhempainvapailta palattuani minulle on tarjottu uusia ja mielenkiintoisia tehtäviä.

Olen kiitollinen siitä, että lapsuudenperheessäni minuun on aina uskottu ja minulle näytetty esimerkkiä itsensä haastamisesta ja jatkuvasta oppimisesta. Telialla taas olen onnekseni saanut työskennellä usean erinomaisen johtajan alaisuudessa. Olen saanut hypätä välillä kylmiin vesiin ja astua sillä hetkellä isoilta tuntuviin saappaisiin. Minua on kannustettu ja haastettu enkä ole ehtinyt tylsistymään.”

tuula heikkinen nosto

Neuvot, jotka olisin toivonut saavani yliopistossa
 

  1. Seikkaile ja tartu tilaisuuksiin
  2. Usko intuitioosi - jos jokin asia tuntuu oikealta tai väärältä, se todennäköisesti on sitä
  3. Luota itseesi, olet hyvällä polulla!

 

Tietoja

Koulutus

Tuotantotalouden diplomi-insinööri, Master of Science in Engineering

Elämä ennen Teliaa

Opiskeluaikoina olin aktiivisesti mukana kansainvälisten opiskelijajärjestöjen toiminnassa. Järjestin ulkomaisille opiskelijoille harjoittelupaikkoja Suomesta ja olin itsekin kesäharjoittelussa Englannissa ja Brasiliassa. Vaihtotoiminnassa saamieni kontaktien avulla päädyin kuudeksi vuodeksi Stora Enson ja sen edeltäjien palvelukseen. Telialle tulin vuonna 2000.

Elämä työn ulkopuolella

Pidän kaikista vuodenajoista ja sellaisista kunnon talvista, kun lumi narskuu jalkojeni alla. Harrastan ulkoilua, laskettelua, tennistä ja kuntoilua eri muodoissaan. Olen innostunut äänikirjojen kuuntelusta ja rakastan uppoutua uusiin aiheisiin.

Perhe

Perhekäsitykseni on laaja: kolmen lapseni lisäksi luen perheeseeni vanhempani, siskoni ja lankoni.

Tätä et tiennyt minusta

Olen kotoisin Oulusta ja vaikka muutin sieltä 18-vuotiaana pois, pysyn sielultani aina pohjoissuomalaisena. Kannatan tietysti Oulun Kärppiä ja arvostan oululaista mentaliteettia eli reilua ja rehtiä ”läpi tuulen ja tuiskun” -asennetta.