Telian ja DNA:n Yhteisverkon 5G-rakennustyöt jatkuvat entistä laajemmalla alueella Pohjois-Savossa ja Kainuussa

Kiuruveden, Kuopion, Leppävirran, Rautavaaran, Sonkajärven, Sotkamon, Suonenjoen ja Vieremän asukkaat pääsevät pian nauttimaan entistä kattavimmista yhteyksistä. Telian ja DNA:n yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) jatkaa nopean 5G-verkon laajentamista helmikuussa. Samalla myös alueen 4G-yhteydet paranevat.

Nopeat yhteydet helpottavat asukkaiden arkea ja yritysten toimintaa. Muun muassa etätyöt ja viihdesovellusten käyttö vaativat verkolta enemmän kapasiteettia ja viiveettömyyttä. Nopean 5G-verkon myötä esimerkiksi suoratoistopalvelut, etäkokoukset ja pelit toimivat sujuvasti ja ongelmitta.

Suomen Yhteisverkko aloitti 5G-verkon rakentamisen Itä- ja Pohjois-Suomeen keväällä 2021. Koko rakennusprojektin on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Mitä, missä ja milloin tapahtuu?

Rakennustyö on aloitettu valmistelevilla töillä jo tammikuun lopulla, ja tukiasemien vaihdon on tarkoitus olla valmis perjantaina 23. helmikuuta.

5G-verkon rakentaminen on aloitettu seuraavilla alueilla:

  • Suonenjoki: Hakala, Kutumäki, Kutunkylä, Leppäkoski, Rajaharju, Ritomäki, Suonenjoen keskusta, Suontee, Suurijärvi, Tulilahti
  • Leppävirta: Hyvärilänniemi, Jokiniemi, Kilpikoski, Oravinkoski, Paukarlahti, Tammolahti, Unimäki
  • Kuopio: Heinäaho, Ilomäki, Kangasjärvi, Korpela, Kurkimäki, Kuusela, Lamperila, Lumpeela, Niinikoski, Pellesmäki, Saarinen, Tomperinlahti
  • Kiuruvesi: Aittojärvi, Heinäkylä, Kiuruveden keskusta, Koppelonharju, Perkkiö, Puronperä, Remesjoki, Toiviaiskylä
  • Vieremä: Koskenkylä, Olhava, Valkeiskylä
  • Sonkajärvi: Härkinniemi, Kaijanmäki, Karmitsanmäki, Tetrikoski
  • Rautavaara: Heikinmäki, Kattila-aho, Uitto
  • Sotkamo: Mäkelä, Niemelä, Purola

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa. 700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

Kuvat: Vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

Lisätietoja medialle:
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Telian viestintä, puh. 020 405 4000, communications-fi@telia.fi

Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää matkaviestinverkkoa Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

Kuvat