Avoin kuitu

Enemmän asiakkaita verkkoon.

Avoin Kuitu -ratkaisu valokuituverkon haltijalle

Autamme investoimaan ja toteuttamaan avoimia kuituverkkoja yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Kuituverkkojen haltijoina voivat toimia esimerkiksi kuntien omistamat yhtiöt, osuuskunnat, sähköyhtiöt tai teleoperaattorit. Avoin Kuitu -palveluratkaisu liittää alueellisen valokuituverkon valtakunnallisiin palveluihin ja huolehtii verkon aktiivilaitteista sekä verkon ylläpidosta ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

 

Enemmän asiakkaita verkkoon

Avoin Kuitu rakennetaan yhdessä alueen asiakkaiden kanssa. Valtakunnallinen operaattoriosaaminen takaavat parhaan lopputuloksen. Avoimessa Kuidussa loppuasiakas voi valita haluamansa palvelut.

Tutustu

Enemmän asiakkaita verkkoon

Saat uusia keinoja onnistua myynnissä ja markkinoinnissa. Avoin Kuitu on paremmin kannattava investointi.

Helppo ratkaisu kaikille osapuolille

Palveluntarjoajana sinun on helppo tuoda palvelut kaikkien saataville ja aina uusimmat palvelut takaavat myös tyytyväiset asiakkaat.

Kustannustehokas kokonaisratkaisu

Avoimen Kuidun ylläpitokustannukset ovat edulliset: se huolehtii mittakaavaetuja edellyttävistä toiminnoista ja huomioi koko kuituverkon elinkaaren.

Selkeät roolit takaavat jatkuvuuden

Jokainen osapuoli keskittyy ydinosaamiseensa ja kaikilla on yhteinen tavoite. Itse kuituverkko taas säilyy paikallisessa omistuksessa.

Lisätietoa palvelusta

Avoin Kuitu -operaattorituote palveluntarjoajalle

Valtakunnallinen Avoin Kuitu tarjoaa palveluntarjoajalle mahdollisuuden palvella alueellisten kuituverkkojen loppuasiakkaita. Palveluntarjoaja voi toimia joko alueellisesti tai valtakunnallisesti (yksi liityntä Telian valtakunnalliseen ethernet-verkkoon). Avoin Kuitu -operaattorituote on ethernet-tekniikkaan perustuva tukkutuote (L2 VLAN). Avoin Kuitu -operaattorituotetta käyttävät palveluntarjoajat tuodaan esille avoinkuitu.fi-portaalissa ja Avoin Kuitu -toimintamallin tiedotteissa sekä muissa materiaaleissa.

Avoin Kuitu -sivustolle