0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alk. min + mpm/pvm
Neuvot ja niksit Tietokoneet ja internet Langattoman WLAN-verkon asennus

Langattoman verkon käyttöönotto

Langaton verkko tuo netin kotisi jokaiseen huoneeseen ja kaikille laitteillesi. Voit esimerkiksi jakaa tiedostoja helposti verkossasi olevien laitteiden välillä ja lisäämällä tulostimen langattomaan verkkoon, voit tulostaa sillä kaikilta verkon laitteilta.

Langattoman verkon luomiseen tarvitaan wifi-kykyinen reititin tai modeemi. Lisäksi jokaisessa langattomaan verkkoon liitettävässä koneessa täytyy olla wifi-valmius. Uudemmissa kannettavissa tietokoneissa wifi-valmius on vakiona, mutta etenkin vanhemmissa pöytäkoneissa ominaisuutta ei välttämättä ole.
 

Näin otat käyttöön langattoman verkon eli wifin:

  • Varmista, että reitittimesi/modeemisi on wifi-kykyinen, ja jos se ei olisi, on se jo niin vanha, että kannattaa hankkia uusi.
  • Ota reititin/modeemi käyttöön sen mukana tulevan käyttöönotto-ohjeen avulla.
  • Etsi reitittimen/modeemin mukana tulleesta ohjeesta tai laitteen pohjasta langattoman verkon nimi ja salasana: ne löytyvät yleensä nimillä "SSID/wifi key/wireless password/wireless network".
  • Avaa sitten yhdistettävän laitteesi, kuten tietokoneen tai älypuhelimen, wifi-asetukset ja valitse yhdistettävistä verkoista oman reitittimesi/modeemisi wifi-verkon nimi. Syötä verkon salasana laitteen sitä kysyessä.
  • Tee sama jokaiselle verkkoon liitettävälle laitteelle.

Vaihtoehtoisesti voit yhdistää laitteesi wifiin WPS-toiminnolla:

  • Laitteesi voi ehdottaa wifiin yhdistämisen yhteydessä käyttämään WPS-ominaisuutta.
  • Jos valitset WPS-yhdistämisen, paina laitteen niin pyytäessä reitittimesi/modeemisi WPS-painiketta. WPS-painikkeen sijainti ja painalluksen aika (1-3 sek.) vaihtelee eri laitteilla, joten tarvittaessa tarkista se reitittimen/modeemin käyttöohjeesta.
  • Odota, kunnes laitteesi muodostaa langattoman yhteyden reitittimen/modeemin kanssa.
  • Huomioi, että WPS-painiketta painettaessa reititin/modeemi antaa yhdistää laitteet langattomaan verkkoon vain tietyn aikaa (aika vaihtelee eri laitteiden välillä ja yleensä se on 1-3 min.). Jos yhdistäminen ei onnistuisi, kokeile uudelleen. Reititin/modeemi yleensä ilmoittaa merkkivalolla, milloin WPS-yhdistäminen on päällä.

Muistathan, että helpoin ratkaisu on tilata Telia Helpin asiantuntija luoksesi, joka ottaa langattoman verkon käyttöön puolestasi, huolehtii tärkeästä langattoman verkon suojauksesta ja yhdistää laitteesi verkkoon langattomasti.

Saisiko olla asennuspalvelua?

Telia Helppi on helpoin vaihtoehto esim. uusien älypuhelinten, tablettien, älytelevisioiden tai tietokoneiden ja lisälaitteiden käyttöönottamiseksi tai teknisten pulmien ratkasijaksi. Asennamme ja ratkomme puolestasi puhelimitse tai luonasi paikanpäällä sekä nyt myös kahdessa Telia Kaupassa.

0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alkava min + mpm/pvm

Lue lisää