0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alk. min + mpm/pvm
Neuvot ja niksit Tietokoneet ja internet Langattoman WLAN-verkon asennus

Langattoman WLAN-verkon asennus

Langaton verkko tuo netin kotisi jokaiseen nurkkaan ja kaikille tietokoneille. Voit jakaa tiedostoja helposti verkossasi olevien koneiden välillä, ja lisäämällä tulostimen langattomaan verkkoon, voit tulostaa sillä kaikilta verkon tietokoneilta käsin.

Langattoman verkon luomiseen tarvitaan WLAN-tukiasema, eli reititin. Lisäksi jokaisessa langattomaan verkkoon liitettävässä koneessa täytyy olla WLAN-valmius, eli langaton verkkokortti. Uudemmissa kannettavissa tietokoneissa WLAN on usein vakiona, mutta pöytäkoneissa ja vanhemmissa kannettavissa ominaisuutta ei välttämättä ole.
 

Näin asennat langattoman WLAN-verkon:

  • Hanki WLAN-tukiasema ja tarpeen vaatiessa tietokoneelle WLAN-verkkokortti/adapteri.
  • Asenna reititin sen mukana tulevien asennusohjeiden mukaan.
  • Etsi reitittimen mukana tulleista ohjeista tai reitittimen pohjasta langattoman verkon nimi ja salasana. Langattoman verkon nimi ja salasana löytyvät yleensä modeemin pohjasta nimillä "SSID / wifi key / wireless password / wireless network".
  • Avaa laitteesi WLAN / Wifi valikko ja valitse yhdistettävistä verkoista oman reitittimesi verkon nimi. Syötä salasana laitteen sitä kysyessä.
  • Tee sama jokaiselle verkkoon liitettävälle tietokoneelle.

Vaihtoehtoisesti voit yhdistää laitteesi WPS -toiminnolla.

  • Laitteesi voi ehdottaa WLAN -yhteyden yhdistämisen aikana käyttämään WPS -ominaisuutta
  • Jos valitset WPS -yhdistämisen, paina oikealla hetkellä (oman laitteen niin pyytäessä) reitittimesi WPS -painiketta. WPS painikkeen sijainti ja painalluksen aika (1-3 sekunttia) vaihtelee eri laitteilla, joten tarkista se reitittimen käyttöohjeesta.
  • Odota, kunnes laitteesi muodostaa langattoman yhteyden reitittimen kanssa.
  • Huomioi, että WPS-painiketta painaessa reititin antaa yhdistää laitteet langattomaan verkkoon vain tietyn ajan verran (vaihtelee eri laitteiden välillä, 1-3min). Jos yhdistäminen ei onnistu, kokeile vielä uudestaan. Modeemi yleensä ilmoittaa merkkivalolla, milloin WPS-yhdistäminen on päällä.

Helpoin ratkaisu on tilata Telia Helpin asentaja kotiin, joka ottaa langattoman verkon käyttöön puolestasi ja huolehtii tärkeästä langattoman verkon suojauksesta.

AVUN TARPEESSA?

Telia Helppi on helpoin vaihtoehto esim. uusien älypuhelinten, tablettien, älytelevisioiden tai tietokoneiden ja lisälaitteiden käyttöönottamiseksi tai teknisten pulmien ratkasijaksi. Asennamme ja ratkomme puolestasi puhelimitse tai luonasi paikanpäällä, kaikkialla Suomessa.

0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alkava min + mpm/pvm

Lue lisää