Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Saumaton sisäinen verkko yrityksille

Tee etätyöstä helpompaa uuden aikakauden verkottamisratkaisulla.

Jotkut ovat luotuja liikkumaan

Unohda kytkimet, reitittimet, kaapelit ja monen päivän toimitusajat. Uudet toimipisteet, laitteet ja liikkuvan työn tekijät voidaan yhdistää yrityksen sisäverkkoon parilla klikkauksella Telian täysautomatisoidun verkottamispalvelun avulla. Liikkuvan Yritysverkon saat helposti käyttöösi Yritysportaalista - vaikka heti!

Liikkuvan yritysverkon hyödyt sinulle

Mitä Liikkuva Yritysverkko sisältää?

Perusominaisuudet
  • Laitteiden verkottaminen palveluun
  • Nettiyhteys: liittymien liikennöinti internetiin tapahtuu Liikkuvan Yritysverkon kautta. Palvelu ei rajoita nettikapasiteettia, vaan se määräytyy liittymään valitun datapaketin mukaisesti.
  • 1 julkinen IP-osoite
  • Verkonvalvonta 24/7
  • Hallinta, raportointi ja käyttötuki Yritysportaalissa
  • 3 pääsyoikeusryhmää
  • Verkkopalomuuri
Lisäpalvelut

Lue lisää

Liikkuva Yritysverkko keventää lakimiesten arkea

Reilussa kymmenessä vuodessa juridiikan alan käytännöt ovat säilyneet melko muuttumattomina – sen sijaan työvälineet ja palvelut vaativat päivittämistä, jotta asiantuntijat voivat keskittyä täysillä työntekoon myös paikkariippumattomasti. Hyvärinen & Pääkkö Oy päätyi tästä syystä ottamaan Telian Liikkuvan Yritysverkon käyttöönsä.

Lue lisää

Telia tuo markkinoille maailman ensimmäisen täysautomatisoidun verkottamisratkaisun

Uudet toimipisteet tai liikkuvan työn tekijät voidaan yhdistää yrityksen sisäverkkoon vain kahdella klikkauksella.

Lue lisää

Tabletilla sisäverkkoon: Yritysverkko käden ulottuvilla missä ja milloin vain

Rakennusmiehet pääsevät sisäverkon palveluihin nyt kätevästi tableteilta

Lue lisää

Indmeasin työntekijät pystyvät työskentelemään mistä ja milloin vain, kiitos Liikkuva Yritysverkko -palvelun

Liikkuva Yritysverkko -palvelun käyttöönoton jälkeen Indmeasin liikkuvaa työtä tekevien arki helpottui – työntekijät voivat nyt käyttää sisäverkon palveluita ja tietoja mistä tahansa, kun heillä on käytössään Telian matkapuhelinliittymä.

Lue lisää

Usein kysyttyä

Miten saan Liikkuva Yritysverkko –palvelun käyttöön?

Voit tilata palvelun ja valita siihen liitettävät liittymät Yritysportaalista. Saat palvelun heti käyttöösi, ja käyttötukemme auttaa sinua tarvittaessa. 

Millä laitteilla voin käyttää palvelua?

Palvelu toimii oli käytössäsi läppäri, tabletti, kännykkä, mobiilireititin, IP-kamera tai jokin muu vekotin, johon voit sujauttaa sim-kortin. Mikäli laitteesi ei tue mobiiliyhteyksiä, voit myös käyttää palvelua VPN-yhteyden avulla minkä tahansa internet-liittymän kautta.

Tukeeko palvelu laitteiden etähallintaa?

Palveluun kytkettyihin laitteisiin voi avata yhteyden sisäverkosta käsin, kunhan liikennöinti on sallittu palvelun verkkopalomuurissa. Tämä mahdollistaa erilaisten etähallinta- ja etätyöpöytä-sovellusten käytön. Mobiiliverkon kautta avatut yhteydet eivät ole riippuvaisia muista verkoista tai palomuuriasetuksista, mikä mahdollistaa etähallinnan kohteisiin, joihin yhteyden rakentaminen muilla tavoin saattaa olla hankalaa.

Palvelu tukee erillisten laitehallintaratkaisujen käyttöä, muttei varsinaisesti korvaa niitä. Halutessasi voimme toimittaa myös laitehallintapalvelut osana kokonaisratkaisua.

Kuinka lisään tai poistan käyttäjiä?

Muutoksien tekeminen on mahdollista helposti Yritysportaalista käsin 24/7. Tekemäsi muutokset tulevat voimaan saman tien, joten et joudu odottelemaan suotta.

Miten tietoturva on huomioitu palvelussa?

Palveluun liitetyt laitteet muodostavat verkkopalomuurilla suojatun, internetistä erillisen suljetun sisäverkon. Yrityksesi pääkäyttäjänä voit päättää, minkälaisia yhteyksiä laitteista voidaan muodostaa. Liikennöintikäytännöt hallitaan pääsyoikeusryhmien avulla.

Verkkoon liitetyt laitteet tunnistetaan sim-kortin salausavaimilla tai VPN-ohjelmistoa käytettäessä IKEv2-protokollan mekanismein. Suosittelemme, että sim-kortilla käytetään PIN-koodikyselyä ja päätelaitteiden tiedot suojataan tiedostosalauksella sekä näyttölukituksella.

Varkaus- ja katoamistapauksissa käyttäjätili voidaan sulkea 24/7. 

Voinko liittää Liikkuvan Yritysverkon jo olemassa olevaan kiinteään dataverkkoon?

Kyllä, liitos voidaan tehdä Telian runkoverkossa tai salatulla yhteydellä internetin yli (LAN-to-LAN VPN). Tällöin yrityksesi olemassa oleva kiinteä verkko ja palveluun liitetyt liikkuvat laitteet muodostavat yhdessä yritysverkon. Näin esimerkiksi liikkuvat kollegasi sekä pienet etätoimipisteet saadaan verkotettua osaksi kiinteää yritysverkkoa Liikkuvan Yritysverkon avulla. Olemassa olevan kiinteä verkon ei tarvitse olla Telialta ostettu, vaan mikä tahansa operaattorin verkko käy toteutuksen pohjaksi.

Miten liitän palvelun pilvialustaan?

Liikkuva Yritysverkko -palvelusta on mahdollista liikennöidä internetiin normaalisti eli voit käyttää internetissä olevia julkisia pilvipalveluja, kunhan internet-liikennöintiä ei ole estetty. Mikäli kyseessä on ei-julkinen pilvipalvelu, voit sallia pääsyn pilvipalvelussa esimerkiksi IP-avauksella palvelun osoitteista tai L2L-VPN yhteydellä internetin yli.

Soveltuuko palvelu tilapäiseen käyttöön?

Palvelussa ei ole sitovaa määräaikaisuutta ja se on heti käytettävissäsi. Voit laajentaa käyttöä tarpeen mukaan ja lopettaa käytön tarpeen loputtua, jolloin et maksa turhasta. Palvelu soveltuu hyvin satunnaisiin tarpeisiin, esimerkiksi kausiluontoiseen käyttöön tai tapahtumiin, joissa tarvitaan levittää sisäverkko paikkoihin, joissa sitä ei muuten ole saatavilla.

Miten saan VPN:n toimimaan omassa laitteessani (Windows, Android, Apple)?

Lue ohjeet VPN:n käyttöönottoon täältä.