Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kaikki artikkelit

Lokakuussa yhä useampi nettisivusto saa tietoturvariskin leiman

Google parantaa Chrome-selaimensa tietoturvaa niiden nettisivustojen osalta, joilla on täytettäviä lomakkeita. Jos sivustolla ei ole SSL-varmennetta, se luokitellaan lokakuusta lähtien tietoturvariskiksi.

Maailman suosituimmasta nettiselaimesta julkaistaan lokakuussa 62. versio. Sen myötä selaimen käyttäjille kerrotaan, etteivät ilman SSL-varmennetta toimivat tietoja keräävät sivustot ole turvallisia. Tiedonkeruuksi lasketaan kaikki tieto, jonka sivuston käyttäjä syöttää esimerkiksi verkkolomakkeelle.

Lisää tiukennuksia tietoturvaan on tulossa. Googlen mukaan tulevaisuudessa kaikkia ilman SSL-varmennetta toimivia sivustoja pidetään Chromessa tietoturvariskeinä. Telia Inmics-Nebula Oy:n liiketoimintajohtaja Riku Kuikka näkee kehityksen kulkevan oikeaan suuntaan.
 
”Mielestäni Chromen tiukentuvat vaatimukset SSL-sertifikaatin suhteen edistävät ihmisten oikeutta yksityisyyteen verkossa.  Uudistusten seurauksena myös asiakkaamme ovat olleet selvästi tietoisempia SSL-varmenteista.”

Chrome alkoi korostaa SSL-varmenteiden merkitystä vuoden 2017 alussa. Ensimmäinen muutos oli SSL-sertifikaatista tai sen puuttumisesta ilmoittaminen entistä tehokkaammin. Selaimen osoiterivillä näkyvän pelkän vihreän lukon tai i-merkinnän tilalle tulivat tekstit ”turvallinen” ja ”ei turvallinen.”

Samaan aikaan selain alkoi varoittaa käyttäjiään sellaisista luottokorttitietoja tai salasanoja keräävistä sivustoista, joilla ei ole SSL-varmennetta. Googlen toimet ovat aiheuttaneet positiivista vipinää varmennerintamalla.

”Chromen aktiivisen roolin takia yhteydenottoja varmenteista on tullut asiakkailtamme aiempaa enemmän. Yleensä isoilla yrityksillä varmenneasiat ovat hyvin kunnossa, mutta pienemmät saattavat vasta kuulla aiheesta”, Kuikka kertoo.

Telia Inmics-Nebula Oy on keväällä 2017 vahvistetun yrityskaupan jälkeen osa Telia-konsernia. Yrityksellä on yli 43 000 yritysasiakasta, joista valtaosa on suomalaisia pienyrityksiä.

Telia Inmics-Nebulan varmennepalvelussa siirrytään maaliskuussa 2018 Telian WebTrust –sertifikoituihin SSL-varmenteisiin. Tarjoamme myös räätälöityjä ratkaisuja asiakkaidemme toiveiden mukaisesti.

Tilaa Telia SSL Telia Inmics-Nebulalta

 

Telia SSL

Pistä nettisivustosi testiin ja katso tästä toimiiko salaus?

Testaa

Artikkelin aihealueet

SSL
Lisää samasta aiheesta
Näin helposti yrityksesi nettisivustolle murtaudutaan
Yksi teknologia turvaa passin, luottokortin ja nettisivut
Kolme vinkkiä: Näin tunnistat, onko saittisi hakkeroitu
SSL-skandaali: Tunnetun tietoturvayhtiön varmenteet eivät enää pian toimi Chromessa
Nelikymppinen keksintö pyörittää digimaailmaa
SSL-testi paljastaa: suomalaissivustojen salaus on retuperällä
Maineikas Marttiini suojaa verkkokauppansa Telian SSL-varmenteella
Telian SSL suojaa yli 22 000 jyväskyläläisopiskelijan tiedot
Edellinen artikkeli
SSL-testi paljastaa: suomalaissivustojen salaus on retuperällä
Telia on puolen vuoden ajan tarjonnut sivustollaan mahdollisuuden tarkastaa, onko tietyllä ...
Seuraava artikkeli
Maineikas Marttiini suojaa verkkokauppansa Telian SSL-varmenteella
Puukkovalmistaja Marttiinin digipäällikkö Ari Paksuniemi uskoo, että tarve verkkoliikenteen ...