Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kaikki IoT:sta 15 minuutissa

Mitä IoT:sta tulisi tietää? Kokosimme yhteen oleellisia sisältöjä, jotta sinun ei tarvitse etsiä tietoa useista eri lähteistä. Lue artikkelit, katso uusin webinaaritallenne, lataa IoT-opas ja kysy tarvittaessa lisää.

nb-iot synnyttää uudenlaista liiketoimintaa

NB-IoT tiedonsiirtoteknologia on Suomessa tuttu älykirjelaatikoista. Maailmalla sillä varmistetaan niin erämaaretkeilyn turvallisuutta kuin vesijohtoverkoston toimivuuttakin.

Lue artikkeli

Webinaari: IoT-hypestä liiketoiminnaksi, mitä seuraavaksi?

Valmistaako sinun yrityksesi laitteita ja tuotteita, jotka voisi IoT:n avulla tehdä älykkäiksi? Tiedätkö, miten datan jakaminen kumppaneiden kesken synnyttää innovaatioita? Entä miten uusimmat verkkoteknologiat kuten NB-IOT ja 5G mullistavat esineiden internettiä?

Webinaarissa asiantuntijamme Marko Lepola ja Kalle Mehtola pureutuivat Jarno Huupposen johdolla näihin teemoihin konkreettisten case-esimerkkien avulla – katso tallenne.

Tiesitkö että...

  • Maailmanlaajuisesti 5,5 miljoonaa esinettä liittyy verkkoon joka päivä
  • Pohjoismaissa 50 % autoista on yhteydessä internetiin vuonna 2020
  • Pohjoismaissa yhtä henkilöä kohden esineitä kuuluu internetiin nelinkertaisesti vuonna 2018.

Lue lisää

Konecranes testaa uutta NB-IoT -teknologiaa

Tehdashallissa liikkuvista kevytnosturijärjestelmistä on vaikea kerätä hyödyllistä dataa, koska kaikkiin laitteisiin ei ole sisäänrakennettuja datayhteyksiä. Nyt yhdeksi vaihtoehdoksi nousee langaton NB-IoT-anturi. Se voidaan kiinnittää magneetilla juuri siihen kohtaan nosturia, jossa sen halutaan mittaavan jotakin.

Lue artikkeli

Lue lisää IoT:sta

Älykäs rekkaliikenne kehittyy pian 5G-vauhdilla
Digitalisaatio vähentää maantiekuljetusten ympäristövaikutuksia ja tuo kustannussäästöjä. 5G mahdollistaa uudenlaiset älyratkaisut rekoissa ja varastoissa – innovaatioita etsitään nyt yhdessä kuljetusalan toimijoiden kanssa.
Hallittu videovalvonta säästää resursseja ja synnyttää liiketoimintamahdollisuuksia
Organisaatiot käyttävät videovalvontajärjestelmiään harvoin niin monipuolisesti kuin olisi mahdollista. Syynä on usein järjestelmien hajanaisuus. Kun videovalvonta kootaan yhteen palveluun, datan hyödyntäminen helpottuu ja tietoturva paranee.
Oulu on Suomen ensimmäisiä 5G-älykaupunkeja
5G-verkon mahdollisuuksista haluavat hyötyä nyt kaikki, mutta harvassa kaupungissa sen tuloon on valmistauduttu niin mittavasti kuin Oulussa.
Raskaan liikenteen digitalisaatio vähentää päästöjä merkittävästi
Älyliikenteellä on tärkeä rooli päästöjen vähentämisessä.
Liikenteen murros tapahtuu tässä ja nyt ‒ Neste ja Telia rakentavat yhdessä älykkäämpää liikkumista
Ihmisten ja tavaroiden liikkuminen on ennennäkemättömän nopeassa muutoksessa kasvavien kulutustarpeiden ja digitalisaation myötä. Samanaikaisesti liikenteeseen kohdistuu yhä enemmän odotuksia päästöjen vähentämiseksi: esimerkiksi Euroopan komissio julkisti toukokuussa 2018 esityksen, jonka mukaan raskaan liikenteen tulisi leikata hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2030 mennessä.
8 tapaa saada NB-IoT:llä silkkaa säästöä
Telian ja RD Velhon upouusien NB-IoT-sensoreiden avulla voit mitata melkein mitä tahansa etäisyyksistä pinnankorkeuteen Vuoden ikäistä tuotetta on tutkittu jo kahdeksassa eri käyttökohteessa. Tuotteen ensimmäisen toimintavuoden aikana seuraavien kahdeksan suureen ympärillä on aloitettu tutkimushankkeita. Keksitkö, miten voisit hyödyntää dataa omassa liiketoiminnassasi?
Näytä lisää

Jäikö kysyttävää?

IoT-asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi.