Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Turvallinen on tuottoisaa

Helokivi tekee kuljetuksistaan kustannustehokkaampia ja turvallisempia Neste SmartTruckin avulla.

“Kun toimintaa voidaan jollain tavalla jatkuvasti mitata, siinä pystytään myös paremmin kehittymään. Helokivellä on tällä saralla tapahtunut Neste SmartTruckin myötä todella merkittävä muutos”, Kuljetusliike Helokiven kuljetussuunnittelija Mikko Jaakkola iloitsee.

Helokivi otti Suomessa ensimmäisten joukossa käyttöön Neste SmartTruck-palvelun. Ajoneuvokaluston toimintaa seuraava SmartTruck on suunniteltu kaluston toiminnan optimointiin reaaliaikaisen käyttödatan kautta.

Säiliö- ja kappaletavaratoimituksiin erikoistunut Helokivi on 56-vuotias perheyritys, jonka kasvu ja menestys perustuu pitkäkestoisiin asiakassuhteisiin ja vuorenvarmoihin ajosuoritteisiin. Kun lastina on tuhansia litroja tulenarkaa polttonestettä, vähempi ei riitä. Jaakkolan mukaan yritys ottikin Neste SmartTruckin käyttöön ensisijaisesti parantaakseen entisestään kuljetusten turvallisuutta.

“Turvallisuus on Helokivelle hyvin tärkeä tavoite kaikessa toiminnassa. Neste SmartTruckin avulla voimme tarkemmin mitata kuljettajien ajotapaindeksiä ja tätä kautta kehittää varmempia ajotapoja.”

Helokivellä kuljettajien ajotapaindeksi koostuu kahdeksasta mitattavasta kategoriasta: kevyet ja törkeät ylinopeudet (yli 84 km/h) sekä epätasaiset nopeudet, kiihdytykset, jarrutukset, ohjausliikkeet, pomput ja ajoneuvon ennakoimattomuus. Järjestelmä lähettää automaattisesti kuljettajien ajoaikatiedot eteenpäin.

Ajon aikana SmartTruckin karttanäkymä paikantaa myös kuljetuksen ja auttaa varmistamaan, että kuljetus saapuu ajoissa perille. Järjestelmän kautta ajojärjestely saa halutessaan hälytyksen, kun kuljettajien ajoaika on täyttymässä ja heidän on pidettävä tauko.

Jaakkolan mukaan SmartTruck on auttanut selvittämään ajotapaindeksien eroavaisuuksia ja löytämään parhaita ajokäytäntöjä kaikille kuljettajille.

“Kun mennään turvallisuus edellä, seuraa pitkä rimpsu muita hyötyjä.”

Jaakkola kertoo, että turvallisemmat ajotavat ja kattava data heijastuvat suoraan muun muassa kaluston polttoaine- ja käyttökustannuksiin. Jos esimerkiksi vaihdelaatikon tai moottorin lämpötila alkaa nousta, voidaan ajoneuvo ottaa huoltoon ennen merkittäviä moottorikorjauksia.

“SmartTruckin tuottamalla datalla saavutettava polttoainesäästö on noin viisi prosenttia. Kun Helokiven kalusto käyttää kahdessa viikossa noin 60 000 litraa polttoainetta, puhutaan merkittävistä säästöistä. Samassa suhteessa säästöä kertyy rengaskuluissa ja muissa ajoneuvon käyttökustannuksissa.”

Vesa Brandt

Neste ja Telia kehittävät ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin liikenteessä uudenlaisella yhteistyöllä. Yhteistyön ensimmäinen konkreettinen ratkaisu on raskaalle liikenteelle suunnattu Neste SmartTruck -palvelu. Se mahdollistaa yrityksille yhden käyttöliittymän kautta erilaisia sovelluksia kuten polttoaineen kulutuksen optimoinnin, ajopiirturin tietojen siirron automatisoinnin ja ammattiautoilijalle kehitetyn mobiilitankkauksen. Neste SmartTruck -palvelun on tarkoitus toimia tulevaisuuden alustana yhä uusille ominaisuuksille ja sovelluksille, koska raskaan liikenteen digitalisointi on vasta alkanut.

Kiinnostuitko raskaan liikenteen digitalisoimisesta?

Ryhdy tuumasta toimeen – asiantuntijamme auttavat sinua eteenpäin.

Ota yhteyttä

Artikkelin aihealueet

Digitalisaatio
Lisää samasta aiheesta
Älykäs rekkaliikenne kehittyy pian 5G-vauhdilla
Vapo hyötyy ICT-ratkaisuiden keskittämisestä
Uberin haastajaa pyörittää 19-vuotiaana Taxifyn perustanut virolainen Markus Villig
Digitalisoidu tai katoa – Sisuste-Peltoniemi päätti pelastua ja muutti samalla huonekalualaa
Yksi ICT-kumppani riittää
IT-jargonin pikaopas päättäjälle - tunnista ainakin nämä pilvitermit
Voitto kotiin – Espoon kaupungin järjestämän sisäilma-hackathonin voitti Telian joukkue
Tekoäly vaatii tekoja. Nyt heti.
Edellinen artikkeli
Sähköinen allekirjoitus yhdistettiin arkistopalveluun - tehoa Pirkanmaan maakuntamuseon toimintaan
Tampereen kaupungin museokeskus Vapriikin yhteydessä toimiva Pirkanmaan maakuntamuseo on ...
Seuraava artikkeli
Aivokuori internetiin – futuristin visiossa teknologia sulautuu ihmiseen
Jos teknologia aiemmin oli osa ulkoista todellisuuttamme, on se nyt siirtymässä sisällemme. Näin ...