Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Kansainvälinen työ vaatii hyvät työvälineet – viisi käytännön vinkkiä työmatkalaiselle

Lähdit sitten työmatkalle päiväksi tai vuodeksi, tarvitset mukaan välineet, joiden avulla työ sujuu mahdollisimman jouhevasti. Telian markkinointipäällikkö Suvi Pihkanen opastaa, mihin asioihin reissutyöhön lähtijän kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Meistä jokaisella on kokemuksia työvälineistä, jotka eivät suostu toimimaan toivotulla tavalla silloin, kun tarve on suurin. Ulkomaankomennuksella näiden ongelmien vaikutus voi kertautua, sillä apu ei aina ole yhtä lähellä kuin kotimaassa. Mitä jokaisen ulkomailta käsin työskentelevän kannattaa vähintään ottaa huomioon? Tässä Telian markkinointipäällikkö Suvi Pihkasen neuvot.

1.    Tärkeintä on toimiva, turvallinen ja mieluisa laite

Aloitetaan olennaisimmasta. Työmatkalla kaiken a jo o on laite, jonka avulla pystyt edistämään sovittuja tehtäviäsi tehokkaasti missä tahansa liikutkin ja pitämään yhteyttä tiimiisi toisessa maassa.

Mukaan lähtevien työvälineiden tulisi olla kevyitä ja käyttäjälleen mieluisia. Toisaalta läppäristä ei ehkä kannata valita kaikkein pienintä, koska reissussa töitä tehdään usein julkisissa tiloissa, ilman ulkoista näyttöä.  On siis hyvä panostaa myös työn ergonomiaan jo laitevalintoja tehtäessä.

Yritysten kannattaa antaa työntekijöiden valita muutamasta laitevaihtoehdosta itselleen sopivin. Jos työntekijä joutuu joka päivä tappelemaan sellaisen työkoneen kanssa, jota hän ei osaa käyttää tai ei alun perinkään olisi halunnut käyttöönsä, taloudellinen vahinko yritykselle on paljon suurempi kuin jos työtä saisi tehdä itselle mieluisimmalla koneella.

Pieni, mutta tietoturvan kannalta tärkeä yksityiskohta on näytönsuoja koneisiin. Sitä tarvitaan, kun luottamuksellista tietoa käsitellään vaikkapa julkisissa kulkuvälineissä. Uusimmissa laitteissa näytönsuoja pystytään toteuttamaan myös elektronisesti, ilman irrallista näytönsuojaa.

Yritysten on myös hyvä muistaa, että työmatkalaisten tai muidenkaan tarvitsemia työkaluja ei tarvitse ostaa kalliina kertaostoina, vaan laitteet voi hankkia palveluna. Silloin yrityksen kustannukset eivät räjähdä käsiin, valinnanvapaus saadaan todella laajaksi, ja loppukäyttäjät ovat tyytyväisempiä.

2.    Pilvessä tieto pysyy tallessa

Joustavat, pilvipalveluna toteutettavat järjestelmät, kuten Office 365, ovat matkatyöläisen parhaita kavereita. Jos arvokas tieto on vain yhden työntekijän koneella kovalevyllä ja hänen laitteensa hajoaa tai varastetaan, tiedoille voi käydä kalpaten. Pilvipalvelut sen sijaan toimivat missä ja milloin tahansa, kunhan käyttäjällä on pääsy nettiin.

Office 365 on helpommin hallittavissa myös yrityksen IT-väelle. Silloin kaikki työssä tarvittavat ohjelmistot ja ryhmätyökalut ovat saman kirjautumisen takana, ja laitteet saa myös etähallintaan, jolloin liikkuvaa loppukäyttäjää voidaan tarvittaessa auttaa. Laitteet on myös hyvä liittää yrityksen laitehallintaan, jolloin tietoturva on hallinnassa ja tukea on helpompi antaa.

3.    Kunnon kuulokkeet turvaavat palaverikokemuksen

Kuulokkeet ovat yllättävän tärkeä väline etenkin liikkuvalle työntekijälle. Etäpalaveri huonoilla kuulokkeilla on yhtä kuin huono palaveri. Joskus voi käydä niinkin, että itse kuulet hyvin, mutta vastaanottaja ei välttämättä kuule mitään. Nettipalavereissa ongelmallisia ovat kuulokkeet, joissa ei ole huolehdittu vastamelun suodatuksesta. Kaikki mekkala välittyy siis linjoja pitkin myös vastapuolelle.

Ennen matkalaisen piti ottaa mukaansa yhdet kuulokkeet kokouksia varten ja toiset musiikin kuunteluun. Nykyisin on onneksi jo olemassa kuulokkeita, jotka ovat hyviä molemmissa. Niiden avulla voi turvata hyvän kokemuksen sekä itselleen että muille kokouksen osallistujille.

4.    Varavirtalähde pelastaa, kun akku hyytyy

Latauslaitteet ja etenkin varavirtalähteet ovat paljon reissaaville hyödyllisiä matkakumppaneita. Varsinkin syrjäisemmillä seuduilla liikuttaessa ne ovat ehdottomia. Virtalähteet kannattaa hankkia malliston arvokkaammasta päästä. Halvoilla mainoslahjalatureilla voi yleensä juuri ja juuri ylläpitää virtaa, muttei ladata sitä lisää.

5.    Laadukas laukku pitää koko paketin koossa

Matkustaessa kannattaa panostaa riittävän tilavaan laukkuun tai reppuun, jossa on oma tila läppärille. Kunnon reissulaukussa laitteet on helppo sujauttaa oikeille paikoilleen.

Valitse oikeat työvälineet liikkuvaan työhön

Digitaalisten työvälineiden tulee toimia kaikkialla. Telia toimittaa päätelaitteita yli 53 maahan, ja pilvipohjaiset palvelut ovat käytössäsi paikasta riippumatta. Ongelmatilanteissa saat aina tukea, tarvittaessa 24/7.

Tutustu tarkemmin

Artikkelin aihealueet

Etätyö Liikkuva työ
Lisää samasta aiheesta
12 kuukautta, 3 maanosaa ja 12 kaupunkia – Digitalist Groupin Mikko Pitkänen kiersi maailmaa kansainvälisen ryhmän kanssa ja teki samalla etätöitä Suomeen
Enemmän irti Skypestä – näin muutat etäpalaverit tehokkaiksi
Digitaaliset työvälineet tuovat uusia haasteita työhyvinvointiin: pitääkö aina olla tavoitettavissa?
Etätyö motivoi – nosta työteho huippuunsa vaihtamalla maisemaa
Tabletilla sisäverkkoon: Yritysverkko käden ulottuvilla missä ja milloin vain
Milleniaalin työpäivä maailmalla: läppäri auki hotellin uima-altaalla, keskipäivän uinti Atlantin aalloissa
Paikasta riippumaton työ onnistuu näillä keinoilla – tee töitä vaikka uimarannalta
Telia tuo markkinoille maailman ensimmäisen täysautomatisoidun verkottamisratkaisun
Edellinen artikkeli
”Sähköinen taloushallinto palvelee kasvavaa verkkokauppaani”
”Suurin plussa digitaalisessa taloushallinnossa on, että näen nyt yritykseni taloustilanteen ...
Seuraava artikkeli
Säästöjä väärässä paikassa? Näin kunnat häviävät yhden työpäivän yksityiseen sektoriin nähden
Iso osa kuntien työntekijöistä tekee työtään liian hitaalla datayhteydellä.