Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Asiakaskokemus ykköseksi Telian asiantuntijapalvelun avulla

Onko yritykselläsi haasteita asiakaspalveluympäristön rakentamisessa ja asiakastyytyväisyydessä? Monille ongelmia aiheuttavat muun muassa epäyhtenäiset puhelinnumerot, niiden näkyvyysasetukset sekä puhelinvaihteen aukioloajat.

Käymme nyt läpi kaksi esimerkkiä, jotka osoittavat miten yrityksen asiakaspalveluratkaisut on mahdollista optimoida todellista tarvetta vastaaviksi ja näin luoda uudenlaista arvoa yrityksen omaan liiketoimintaan sekä asiakaskokemukseen.

Esimerkki 1 – Puhelureittien kuvaaminen

Asiakkaan eri toimipisteissä oli erilaiset käytännöt vastata puheluihin, mikä vaikutti negatiivisesti asiakas- ja palvelukokemukseen.

Lähdimme selvittämään eri toimipaikkojen puheluohjaukset ja kartoittamaan niiden tulevan toivetilan. Kun kaikkien toimipisteiden tarpeet oli huomioitu, saimme luotua toimivan yhteisen mallin puheluiden vastaanottamiseen. Asiakkaan hektiselle liiketoiminnalle sopivaksi ratkaisuksi valittiin Viestintäpalvelu VIP ja sen kautta mahdollistunut HUNT-group. Asiakaspalvelijoita ei enää tavoiteltu yksitellen, vaan jokaista eri osastoa varten luotiin oma vastausryhmänsä.

Kaavio puheluiden reitittämiseen ja ohjaamiseen näytti uudistuksen jälkeen tältä:

Yrityksen kokonaisratkaisu on järkevä kuvata kaavion avulla, jolloin sen ymmärtäminen ja hallinnoiminen on helpompaa. Kuvauksia voidaan tehdä niin verkko-, ryhmä- kuin yksittäisten käyttäjienkin tasolta.
Yrityksen kokonaisratkaisu on järkevä kuvata kaavion avulla, jolloin sen ymmärtäminen ja hallinnoiminen on helpompaa. kuvauksia voidaan tehdä niin verkko-, ryhmä- kuin yksittäisten käyttäjienkin tasolta.

Esimerkki 2 – Langattomien sisäpuhelimien korvaaminen

Asiakas halusi päästä eroon omissa tiloissaan sijaitsevista analogisista puhepalvelimista. Varastotyöntekijät olivat käyttäneet langattomia sisäpuhelimia, joilla he pystyivät soittamaan vain yrityksen muihin vastaaviin puhelimiin. Tällä minimoitiin työntekijöiden mahdollisuus soittaa tarpeettomia puheluita.

Asiakkaan siirtyessä uuteen vaihderatkaisuun, jossa puhepalvelin sijaitsi Telian konesalissa, saatiin analogiset vaihteet korvattua.

Uusi puhepalvelin mahdollisti sen, ettei omiin tiloihin tarvinnut enää tuoda erillistä laitteistoa. Erillinen tukiasemaverkko langattomien sisäpuhelimien osalta voitiin purkaa, koska työntekijöille pystyttiin jakamaan huolettomasti perinteiset matkapuhelimet ja hyödyntää yleistä puhelinverkkoa.

Uuden palvelun hyödyt:

  • Asiakas pystyi yhtenäistämään laitekantansa, jolloin myös hävikki pieneni. Puhelimia voitiin laittaa kiertoon ja muokata niitä aina uudestaan käyttötarkoitustaan vastaaviksi.
  • Toimitiloista saatiin tilaa vapaaksi ja ylläpito helpottui
  • Yleisen puhelinverkon hyödyntäminen mahdollisti soittomahdollisuuden myös haluttuihin ulkopuolisiin numeroihin kuten kumppanin asiakaspalvelunumeroon.

Olemme apunasi vaativissakin asiakaspalveluratkaisuiden uudistuksissa. Kartoitetaan yhdessä yrityksesi viestintäratkaisut ja laitetaan ne kuntoon.

Tutustu ratkaisuihimme täällä.

Kommunikaatiosuunnittelu-tiimi

Kiinnostuitko?

Haluatko vaihtaa parempaan ratkaisuun.

Ota yhteyttä!

Artikkelin aihealueet

Asiakaspalvelu asiantuntijat
Lisää samasta aiheesta
Telian asiakaspalvelu – miten voin olla avuksi?
AUMA Finland Oy säästi aikaa ja vaivaa: Telian asiantuntijat hoitivat sisäverkon kaapeloinnin
Digitaaliseen asiakaspalveluun on tarjolla monenlaisia ratkaisuja – miten löytää se oikea?
Moderni viestintäratkaisu ui Imatran Kylpylään – asiakaskokemus parantui kohisten
Näin mittaat asiakaspalvelusi kehitystä oikein – 5 pointtia
Asiakaskokemus on digitalisaation pysyvä ykköstrendi – vuonna 2018 sen rakentamista tukevat yhä useammin sosiaalinen ostaminen ja saumaton, ennakoiva asiakaspalvelu
Millainen on tulevaisuuden asiakaskohtaaminen terveydenhuollossa?
Tietojärjestelmä asiakkaan mittojen mukaan – miten järjestelmäkehitys voi tukea asiakaskokemusta
Edellinen artikkeli
Globaaleilla markkinoilla keskinkertainen ei riitä – RELEX vakuuttaa asiakkaansa maailmanluokan teknologialla
Digitaalinen murros ravistaa vahvasti myös vähittäiskauppaa. Digitaalisten ratkaisuiden avulla ...
Seuraava artikkeli
Kolme vinkkiä: Näin tehostat yrityksesi arkea
Haluatko varmistaa, että yrityksesi tärkeät dokumentit pysyvät varmasti tallessa? Tarvitseeko sinun ...