Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Kierrätys

Pyrimme huomioimaan kierrätyksen kokonaisvaltaisesti kaikessa tekemisessämme, kuten verkon rakentamisessa, käytöstä poistuvissa laitteissa sekä käyttämissämme pakkauksissa.

Enemmän materiaalia uusiokäyttöön

Toiminnassamme jätettä syntyy eniten verkon rakentamisesta ja ylläoidosta, kuten verkkohankkeissa poistetusta asfaltista. Tämän lisäksi toiminnastamme syntyy mm. kaapelijätettä, sähkö- ja elektroniikkalaitejätettä sekä käytöstä poistettuja teollisuusakkuja.

Kierrätämme ja hyödynnämme jo 99 % jätteistämme. Käytöstä poistettu materiaali toimitetaan asianmukaiseen käsittelylaitokseen. Jätteiden määrä voi vaihdella merkittävästi vuodesta toiseen riippuen siitä, kuinka paljon verkon rakennustöitä tehdään.

Toimintamallimme mahdollistaa myös uudelleenkäyttöohjelmia verkonrakennus ja yritysasiakasprojekteissa. Niiden avulla varmistamme materiaalien mahdollisimman pitkän eliniän prosesseissamme. Käytämme esimerkiksi uudelleen tietyissä tuoteryhmissä jopa yli 40 % verkkolaitteista ja yritysten palveluissa käytettävistä laitteista. 

Kuluttaja-asiakkailta ja henkilökunnalta palautuvat käyttökelpoiset mobiililaitteet pyritään aina ensisijaisesti kunnostamaan ja käyttämään uudelleen. Käytöstä kokonaan poistuvat laitteet kierrätetään vastuullisesti Rescer- ja ICT-tuottajaosuuskuntien kanssa, joiden jäsenenä olemme. Kaikista myymälöistämme löytyy DATA-SER -keräysastia, johon asiakkaat voivat palauttaa käytetyt puhelimet, pienelektroniikan sekä paristot. Olemme asettaneet useita sisäisiä tavoitteita, joilla seuraamme laitteiden kierrätettävyyttä ja uudelleenkäyttöä. 

Olemme tehneet sopimuksen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Näin kannamme vastuumme siitä, että markkinoille tuomamme pakkausmateriaalit päätyvät asianmukaisesti käsiteltäväksi ja kiertoon.

Lue lisää

Videot

verkko- ja palvelulaitevarasto huurrekujalla

Huurrekujalla on yritysiiketoimintamme verkkolaite- ja palvelulaitevarasto. Kun osa laitteista palautuu asiakkaalta, Huurrekujalla ne testataan, tyhjennetään kaikista tiedoista ja tarvittaessa korjataan, jonka jälkeen laitteet ovat käyttövalmiit uudessa kohteessa.

Toijalan keskusvarasto

Telian keskusvarastolla Toijalassa pakataan mm. Telia TV -pakkauksia ja sinne palautuvat myös kaikki Telian verkkokaupan asiakaspalautukset, joista osa voidaan myydä uudelleen ja osa kierrättää. Myös Telia Kaupoista tulevat asiakkaiden palauttamat vanhat puhelimet hoidetaan Toijalan kautta eteenpäin kierrätettäväksi.

Kuusakosken kierrätyskeskus

Kuusakosken kierrätyskeskuksella Heinolassa kierrätetään iso osa liiketoiminnastamme syntyvästä jätteistä, joista suuri osa voidaan hyötykäyttää. Kaiken kaikkiaan toiminnastamme syntyy noin 7000 tonnia jätettä, joista 99 % kierrätetään ja hyödynnetään.