Uusimmat blogit

Telian työntekijät tekevät tällä viikolla kansalaistiedetekoja – Metsät kiittävät

2 min
Telia ympäristövastuu Telia ympäristövastuu

Osana YK:n kestävän kehityksen viikkoa Telian työntekijät voivat auttaa ympäristöä käyttämällä avukseen mobiiliteknologiaa. Telialaisia kannustetaan osallistumaan kansalaistiedetekoihin varsinkin tällä viikolla.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet täyttävät perjantaina viisi vuotta, minkä kunniaksi Telialla järjestään henkilöstölle useita tavoitteisiin liittyviä tietoiskuja, webinaareja sekä kansalaistiedeaktiviteetteja koko viikon ajan.

”Varsinkin nyt koronan aikaan, kun emme voi kokoontua tekemään yhdessä hyvää, on hienoa että löytyy meille läheinen tapa osallistua teknologian avulla ilmastotalkoisiin. Telialaisilla on koko viikon ajan mahdollisuus osallistua erilaisiin tilaisuuksiin, joissa selvitetään, miten verkkoyhteydet, digitalisaatio ja vastuullinen teknologia vaikuttavat positiivisesti ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön”, kertoo Telia Finlandin vastuullisuusjohtaja Eija Pitkänen.

Vapaaehtoistyö on telialaisille jo ennestään tuttua, sillä jokainen telialainen voi käyttää vuodessa päivän palkallista työaikaa vapaaehtoistyöhön. YOUNITE-vapaaehtoistyöhanke on osa Telian jatkuvaa työtä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG, Sustainable Development Goals) eteen, jotka täyttävät tämän viikon perjantaina viisi vuotta.

Metsien rooli ilmastonmuutoksen torjujana on merkittävä, kuten Yle havainnoi jutussaan.

Telia tavoittelee nollapäästöjä vuoteen 2030 mennessä

Media- ja teknologiayritykseksi kasvanut Telia on sitoutunut merkittäviin toimenpiteisiin ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi. Yhtiö tavoittelee vuoteen 2030 mennessä hiilineutraaliutta koko arvoketjussaan, aina alihankkijoista asiakkaisiin. Lisäksi Telia aikoo vähentää jätteidensä määrän nollaan kiertotalouden avulla ja ottaa kaikki työntekijänsä mukaan pohtimaan keinoja ja ratkaisuja, joilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä. Ilmastotavoitteet koskevat koko konsernia.

”Mobiiliteknologia mahdollistaa päästöjen vähentämiseen tehokkaasti. Voimme siis toimia ympäristön hyväksi oman ydinliiketoimintamme kautta. Palveluidemme avulla voimme yhdessä asiakkaiden kanssa ottaa aktiivisen roolin ilmastonmuutoksen torjumisessa”, painottaa Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen.  

Telia Finland on aktiivisesti mukana ilmastotalkoissa Sitran ilmastonmuutosta vastaan työskentelevässä Climate Leadership Coalitionissa ja Helsingin kaupungin Ilmastokumppanit-verkostossa. Telia on mukana myös Tieto- ja viestintäteknologia-alan ilmasto- ja ympäristöstrategian valmisteluryhmässä.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Yritysvastuu Younite
Seuraava artikkeli
Tosi hyvä ensimmäinen työpäivä
Yrityskylässä vapaaehtoiset telialaiset pääsivät opastamaan työelämää maistelevia nuoria.