Uusimmat blogit

Lasten lauantai veti Digiboom-ständin täyteen – vain Muumit suositumpia

2 min
Younite Younite

Telian tiskillä oli ruuhkaa Rovaniemen Revontuli-kauppakeskuksessa järjestetyn Lasten lauantai -tapahtuman aikana. Telian YOUNITE-vapaaehtoiset jakoivat ilmapallojen ja Digiboom-tatuointien lisäksi neuvoja, tukea ja tietoa lapsen oikeuksista netissä. Digiboom-ständin valtava suosio niin lasten kuin aikuisten keskuudessa yllätti iloisesti Telian vapaaehtoiset.

”Tilaisuudesta jäi tosi hyvä mieli. Ehkä päivän isoin oppi minulle oli se, että kuka tahansa voin ihan hyvin käydä näitä keskusteluja nuorten kanssa, ei tämä vaadi mitään someammattilaisen osaamista. Tärkeintä on olla läsnä ja kuunnella aidosti”, kertoo Rita Tapio.

YOUNITE-vapaaehtoiset osallistuivat ennen Digiboom-keikkaansa Telian ja Pelastakaa Lasten suunnittelemalle verkkokurssille, jolla käytiin läpi lapsen oikeuksia ja lasten ja nuorten sosiaalisen median ja netin käyttöä. Kurssille voivat osallistua kaikki telialaiset ja se lasketaan mukaan YOUNITE-vapaaehtoistyöksi, johon saa käyttää työaikaa.

Vain Muumit hiljensivät ständin

Päivä oli aamusta alkaen vapaaehtoisille todella kiireinen. Ilmapallot loppuivat kesken turhan aikaisin, mutta onneksi Digiboom-tarratatuointeja riitti liimattavaksi koko päivän. ”Siinä tatuointeja liimatessa pystyi hyvin virittelemään keskustelua siitä, onko lapsella puhelinta, mitä somekanavia lapsi seuraa, onko lapsi kokenut kiusaamista netissä ja miten vaikeita tilanteita voisi ratkoa. Oli kiva nähdä, miten innoissaan murrosikäisetkin nuoret jonottivat tatuointitarroja ja halusivat jutella”, Katja Pasanen kertoo.

Tungosta riitti Digiboom-ständillä koko päivän ja vain Muumien tulo kauppakeskuksen päälavalle hiljensi hetkeksi Telian pisteen. Lasten ja nuorten lisäksi YOUNITE-vapaaehtoiset juttelivat Digiboom-teemasta paljon myös lasten vanhempien ja muiden aikuisten kanssa. ”Aikuisille jaoimme Telian ja Pelastakaa Lasten tekemää Vanhempainopasta, joka on aivan erinomainen tietopaketti”, Kirsi kertoo ja jatkaa: ”Minulle päivän kohokohta olikin, kun yksi äiti sanoi, että Telian Digiboom-ständi oli koko Lasten lauantai -tapahtuman paras osio”, Kirsi kertoo. 

Lue Telian ja Pelastakaa Lasten opas vanhemmille

YOUNITE on Telian vapaaehtoistyöohjelma

YOUNITE-ohjelman avulla tahdomme antaa kaikille 21 000 työntekijällemme mahdollisuuden tehdä hyvää ja samalla edistää yhteiskunnan digitalisaatiota palkallisella työajalla. Haluamme tulla yhä merkityksellisemmäksi ja tuoda esiin arvomaailmaamme, jotta voimme tuntea meistä aitoa ylpeyttä. Annamme jokaiselle mahdollisuuden käyttää arvokasta aikaamme hyvään ja samalla oppia uutta ja kehittyä sekä ammatillisesti että yksilönä.

Lue lisää
Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Younite
Edellinen artikkeli
Valitse vapaaehtoistyö kiinnostuksesi mukaan
Turha sitä on kierrellä: vapaaehtoistyössä tärkeintä on oma motivaatio ja tekemisen ilo. ...
Seuraava artikkeli
Työpäivä, josta jäi erityisen hyvä fiilis
Vapaaehtoistyöstä voi saada hyvän mielen lisäksi myös normaalin rahapalkan. Satu Rautio ja Suvi ...