Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Uusimmat blogit

Telia AI Hackathon - astetta erilaisempi työpäivä

2 min
Telia AI Hackathon Telia AI Hackathon

Elokuun loppupuolella järjestettiin Telian sisäinen AI Hackathon koko Telia Finlandin työntekijöille. Hackathonin perusideana on koota yhteen joukko ihmisiä tietyksi ajaksi luomaan innovatiivisia ratkaisuja ennalta määriteltyihin haasteisiin. Tapahtuman tarkoitus on luoda tekijöille suotuisa ympäristö innovoida ja keksiä uusia ratkaisumalleja esitettyihin haasteisiin.

AI Hackathonin päätehtävänä oli soveltaa tekoälyä jo olemassa oleviin ja mahdollisiin uusiin liiketoimintaratkaisuihin. Tapahtumassa innovoitiin ratkaisua esimerkiksi asiakaspalvelun ja verkon alueelle. Tarkoituksena oli muodostaa 2-5 henkilön ryhmä, jossa olisi mahdollisimman laaja kirjo eri alueiden asiantuntijuutta.

Osallistuimme kilpailuun viiden hengen ryhmällä, jossa oli tietämystä mm. tietoliikenteen, verkkotoiminnan ja TV:n osalta. Päivä alkoi avaustilaisuudella, jossa esiteltiin kisattavat kategoriat ja niiden tuomarit. Paikalle oli kerääntynyt salin täydeltä ihmisiä ympäri Suomea. Näkemystä ja osaamista oli siis tarjolla monipuolisella asiantuntemuksella.

Avaustilaisuuden jälkeen ryhmät ohjattiin kategorioittain työstämään ja ratkaisemaan omaa Hackathon-ongelmaansa. Valitettavasti ryhmämme johtaja sairastui kisapäivänä ja joutui luopumaan johtajan roolista. Hän osallistui silti etänä kotoaan käsin kilpailuun. Tämä ei kuitenkaan menoamme haitannut, vaan tartuimme vastoinkäymisestä huolimatta toimeen. Haasteen taklaamisessa apuna oli laaja raati fasilitaattoreita, jotka pystyivät tarvittaessa sparraamaan ja haastamaan ideaa tai toteutusta reaaliajassa. Tämä mahdollisti ongelmaan tarttumisen ja helpotti ideoinnin aloitusta.

Lounaan jälkeen kokoonnuimme hiomaan aamupäivällä ideoimamme ongelman ja sen ratkaisun, sekä kehittämään tiiviin pitchauksen tuomaristolle. Työstimme ideaamme usean eri fasilitaattorin kanssa ja samalla meille vahvistui ajatus siitä, että ideamme on oikeasti tulevaisuudessa mahdollinen toteutettavaksi. Pitchaustilaisuudessa edettiin kategorioittain, jonka ansiosta oli mahdollista kuunnella ja oppia muidenkin ryhmien innovatiivisista ratkaisuista.  Jokaiselle pitchaukselle oli aikaraja: 4 minuuttia esitystä ja 1 minuutti aikaa kysymyksille. Tämä pakotti ryhmän esittämään ideansa tietyssä ajassa. Aikaraja opetti paineen alla työskentelyä ja lisäsi tehtävän haastavuutta. Ikäväksemme ideamme ei vienyt meitä palkinnoille, vaikka saimmekin erityismaininnan innovatiivisesta lähestymisestä ongelmaan.

Kokemuksena osallistuminen Telian sisäiseen Hackathoniin oli opettavainen, haastava ja mielenkiintoinen. Normaalista työpäivästä poikkeava tekeminen laajensi näkemystäni ja ymmärrystäni Teliasta yrityksenä. Pääsimme soveltamaan osaamistamme ja kesällä oppimiamme asioita aivan uudessa ympäristössä. Tämä avarsi ajatusmaailmaani ja kehitti minua myös yksilönä. Sain laajennettua osaamistani tekoälyn osalta ja sain syvempää näkemystä Telian visiosta fasilitaattoreiden sparrauksessa.


 
Rasmus Ranta työskentelee toista kesää Telian yrityspuolen tietoliikennetoimituksissa ja opiskelee Aalto-yliopistossa elektroniikkaa- ja sähkötekniikkaa.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Kesätyöntekijöiden blogi Ura Telialla
Edellinen artikkeli
Luomassa tulevaisuutta ja teknologiaa, jolla on väliä
Seuraava artikkeli
Melontaa, meditointia ja maratoneja – yhdessä tekemisen iloa Telialla