Uusimmat blogit

Kesätyö löytyi opintojaksolta - Ossi ja Joonas kehittävät ohjelmistorobotteja ja osaamistaan kesän aikana

2 min
Telia kesätyö Telia kesätyö

Joonas Moilanen ja Ossi Ruhanen päätyivät kesätyöntekijöiksi Telian ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteuttamalta Ohjelmistorobotiikka ja älykäs automaatio -opintojaksolta. Opintojakso järjestettiin LAB:in tieto- ja viestintätekniikan loppuvaiheen opiskelijoille, joiden joukosta valittiin lopulta kaksi ohjelmistorobotiikan kesätyöntekijää.

Kurssista jäi käteen paljon konkreettista hyötyä työelämään.

”Luennoitsijat olivat kaikki asiantuntevia ja kurssi antoi mielestäni tosi hyvät eväät töiden tekemiselle”, Joonas kuvailee.

”Kurssin vetäjien ammattitaito opetuksessa yllätti, ja opettamisen laatu oli muiden kurssien tasolla. Hyödyllisin osa kurssia oli päästä näkemään, miten työmaailmassa toimitaan, sillä tämä jää usein koulun kursseissa puuttumaan”, Ossi myötäilee.

Kurssi toimi osittaisena perehdytyksenä tuleviin työtehtäviin, ja hyvät pohjataidot pääsivät nopeasti käyttöön. Ensimmäinen ohjelmistorobotti valmistui jo ensimmäisten viikkojen aikana.

”Odotin ison yrityksen byrokratiaa ja hitautta, mutta yllätyksenä tuli kuinka nopeasti muutokset saadaan etenemään etenkin RPA:n eli ohjelmistorobotiikan puolella”, Ossi kuvailee.

”Työ on sopivan haastavaa ja jumppaa hyvin aivoja. On ollut kiva nähdä, että omalla työllä on aidosti vaikutusta. Myös vastuuta on sopiva määrä. Kollegat ovat motivoituneita ja ammattitaitoisia kehittäjiä, joilla on mielenkiintoa tutustua uuteen tekniikkaan ja kehittää myös itseään robottien lisäksi”, Joonas kertoo.

Opinnot jatkuvat syksyllä ja ala kiinnostaa myös tulevaisuudessa

Sattuma ja kiinnostus ohjelmointiin johdattivat Ossin ja Joonaksen ohjelmoinnin opintolinjalle. Joonaksen aikeissa oli erikoistua mediatekniikkaan, ja Ossi aloitti opintonsa automaation parissa. Erilaiset tekniikat vetivät kuitenkin lopulta molempia puoleensa, ja kumpaakin kiinnostaa tulevaisuus ohjelmistorobotiikan maailmassa.

”Aloitin opiskelun automaatio-opinnoilla, mutta olen aina tykännyt ohjelmoimisesta. Ohjelmoinnin osaaminen avaa mahdollisuuksia kehittää sovelluksia, pelejä tai vaikka käyttää työkaluja, kuten Blue Prism-teknologiaa. Tulevaisuudessa haluaisin kehittyä paremmaksi ohjelmoijaksi ja RPA-hommat kyllä kiinnostavat”, Ossi kuvailee.

”Ohjelmistotekniikka vei mukanaan ensimmäisen vuoden aikana. Ohjelmistorobotiikka on mielenkiintoinen teknologia, ja sen erilaiset kehittämisratkaisut ja tekniikka kiinnostavat kyllä paljon. Kyllä tännekin voisi mielellään jäädä töihin”, Joonas kiteyttää.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Kesätyöntekijöiden blogi
Edellinen artikkeli
Rohkeutta, itseluottamusta ja ongelmanratkaisua – Aleksia pääsi kehittämään kaupallisella alalla tarvittavia taitoja taloyhtiöasukkaiden asiakaspalvelussa
Seuraava artikkeli
Tilausten vastaanotossa pääsee tekemään salapoliisityötä ja tutustumaan huipputyyppeihin
Hain keväällä 2019 paikkaa Telian B2B-toimituksista, sillä kauppatieteiden opiskelijana koin, että ...