Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Telian uusi datakeskus keräsi korkeimmat ympäristöpisteet kansainvälisessä vertailussa – Taustalla poikkeuksellinen vesiratkaisu ja energiatehokkuus

Telian kesäkuussa 2018 avatulle datakeskukselle on myönnetty kultatason LEED-ympäristösertifikaatti. Telia Helsinki Data Centerillä on toistaiseksi korkeimmat ympäristöpisteet kaikkien LEED-sertifioitujen datakeskusten joukosta.

Kultatason LEED-luokituksen saavuttamiseen vaikuttivat rakennuksen ympäristövaikutukset kokonaisuudessaan, erityisesti energiatehokkuus ja vedensäästö. Esimerkiksi sadevedet kerätään ja käytetään datakeskuksessa huuhteluvetenä. Ratkaisu on Suomessa harvinainen ja vaikuttaa merkittävästi veden kulutuksen vähentämiseen. Datakeskus käyttää uusiutuvia energiamuotoja, ja sen tuottamalla lämmöllä pystytään lämmittämään jopa 20 000 asuntoa.

”Nostimme kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisuuuden datakeskuksen suunnittelun lähtökohdaksi heti hankkeen alusta lähtien. Kansainvälisesti merkittävät sertifiointimme osoittavat, että tieto-, turvallisuus-, ympäristöjärjestelmämme ovat maailman edistyksellisimpiä. Datakeskus- ja pilvipalveluissamme yhdistyy vastuullinen toiminta ja moderni, vihreä teknologia,” Telian IT-palveluista vastaava johtaja Tommi Mattila sanoo.

LEED on kansainvälisesti vertailukelpoinen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä. Saadakseen sertifioinnin rakennuksen tulee täyttää tietyt vähimmäisvaatimukset, jotka liittyvät muun muassa rakennuksen sijaintipaikan kestävyyteen sekä energian-, veden- ja materiaalien kulutukseen koko elinkaaren aikana.

Telia on aiemmin saanut ISO-sertifikaatit poikkeuksellisesta toimintavarmuudesta, toiminnan laadusta, ympäristötyöstä ja työterveydestä ja -turvallisuudesta sekä CEEDA eli Certified Energy Efficient Data Center Award -sertifioinnin.

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 4000 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita.

Vuoden 2018 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Tervetuloa mukaan osoitteessa www.telia.fi.