Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Telia tuo eSIM-laitteet verkkoon – uudessa Samsung Galaxy Watchissa liittymä toimii ilman perinteistä SIM-korttia

Uusi Samsung Galaxy Watch on ensimmäinen Telian verkossa käyttöönotettava älylaite, joka toimii uudenlaisella eSIM-tekniikalla. Laitteessa on sisäänrakennettuna SIM-kortin toiminnallisuus, joten siihen ei tarvitse erikseen asentaa perinteistä muovista SIM-korttia verkkoyhteyttä varten.

Uutta älykelloa voi eSIM-tekniikan ansiosta käyttää itsenäisenä laitteena ilman mukana kulkevaa puhelinta. Puhelimessa käytössä oleva puhelinnumero ja nettiyhteys toimivat älykellossa, vaikka puhelin olisi muualla tai suljettu.

Yleistyessään eSIM-laitteet helpottavat käyttäjien elämää, sillä liittymän voi hankkia mobiilioperaattorilta suoraan verkosta ilman fyysisen SIM-kortin hankkimista.

”Palvelut digitalisoituvat, ja myös SIM-kortin tulevaisuus on digitaalinen. Halusimme olla etulinjassa tarjoamassa asiakkaille vaivattomampaa palvelua nyt, kun eSIM-laitteet alkavat yleistyä. Asioinnista tulee eSIMin myötä nopeampaa ja helpompaa, kun yhä useammat älylaitteet kodeissa ja muualla ympärillämme tarvitsevat yhteyden internetiin”, sanoo Telian laiteliiketoiminnasta vastaava Jussi Vuorinen.

Sisäänrakennetulla SIM-kortilla on monia etuja: laitteessa ei tarvita korttipaikkaa, mikä helpottaa erityisesti pienempien laitteiden suunnittelua. Tekniikka onkin otettu ensimmäisenä käyttöön älykelloissa, ja se vauhdittaa myös esineiden internetin kehitystä. Muovisten SIM-korttien valmistuksen, pakkaamisen ja kuljetusten vähentyminen keventää osaltaan ympäristön kuormitusta, kun tekniikka yleistyy myös tableteissa ja puhelimissa.

Eilen julkistettu Samsung Galaxy Watch on tyylikäs jaloteräskello, jossa on monipuoliset ominaisuudet urheilua ja harjoittelua varten. Kellossa on sykemittari, tarkka GPS ja Spotify-valmius, ja siihen saa useita räätälöityjä kuntoilusovelluksia. Puhelut, viestit ja netti toimivat kellossa itsenäisesti, joten puhelimen voi esimerkiksi lenkille lähtiessä jättää kotiin. Kellon ennakkomyynti käynnistyy Telialla 14.9.2018.

Telia esitteli ensimmäisenä operaattorina Pohjolassa ja Baltiassa eSIM-palvelut Norjassa ja Virossa vuonna 2016. Telian eSIM-ratkaisu on toteutettu GSM Associationin standardin mukaan, jolloin myös muita markkinoille tulevia eSIM-laitteita voidaan käyttää Telian verkossa.

Lisätiedot medialle:

Jussi Vuorinen, laiteliiketoiminnan johtaja, Telia
040 302 3500
etunimi.sukunimi@teliacompany.com

Kuvat