Telia tuo ensimmäisenä Suomessa kiinteän ja mobiilinetin yhdistävän ratkaisun koteihin – hybridilaajakaistalla vakaampi ja nopeampi nettiyhteys

Hybridilaajakaista on kodin nettipalvelu, joka yhdistää kiinteän ja mobiilin yhteyden vakaammaksi ja nopeammaksi laajakaistaksi. Kokonaan uusi laajakaistapalvelu tuo huomattavia parannuksia monille paikkakunnille ympäri Suomen ja mahdollistaa esimerkiksi pian alkavalle Liiga-kaudelle parhaan katselukokemuksen.

Hybridilaajakaistassa molemmat nettiyhteydet, kiinteä ja mobiili, toimivat samanaikaisesti. Niiden nopeudet ja kapasiteetti yhdistyvät nopeaksi kodin wifi-verkoksi. Kiinteä netti antaa Hybridille vakautta ja toimintavarmuutta, ja 4G-mobiiliyhteys tuo lisäpotkua nopeuteen.
 
”Hybridi voi helpottaa surffausta yli miljoonassa suomalaisessa kotitaloudessa. Kahta yhteyttä hyödyntävä palvelu takaa kodeissa sujuvan netinkäytön useammalle käyttäjälle ja mahdollistaa tv-palveluiden, kuten esimerkiksi syyskuussa alkavien Liiga-lähetysten, seuraamisen HD-laatuisena yhä useammassa taloudessa. Katselukokemuksen parantuminen voi olla todella huomattavaa omalla paikkakunnalla. Esimerkiksi Porissa aiemmin vain noin joka kymmenes kotitalous on voinut saada yhtä nopean ja toimintavarman kiinteän laajakaistan Telialta. Uuden hybridiratkaisun myötä porilaiset pääsevät halutessaan nauttimaan Liigan katselukokemuksen viemisestä huippuunsa lähes kaikissa kotitalouksisa”, sanoo laajakaistapalveluiden vastaava liiketoimintapäällikkö Kalle Muhonen Telialta.
 
Hybridilaajakaista täydentää nettiyhteyksien valikoimaa erityisesti alueilla, joilla ei vielä ole tarjolla valokuitua ja joilla kiinteän netin nopeudet eivät ole kehittyneet mobiiliyhteyksien tahtiin. Mobiilinetti puolestaan on parhaimmillaan huippunopea, mutta tukiasemissa voi olla ajoittain ruuhkaa vauhdilla kasvavan datan käytön vuoksi. Hybridin vakaa kiinteä yhteys tuo helpotusta mobiiliyhteyden vaihteluihin.
 
”Tuplayhteydellä toimivasta netistä on sekin etu, että mahdollisissa vikatilanteissa toinen yhteyksistä pitää kodin netissä”, Muhonen sanoo.
 
Yhteys Kotiin Hybridissä käytetään hybridireititintä, joka hyödyntää samanaikaisesti kiinteää ja mobiilinettiä. Reititin sisältyy palvelun kuukausimaksuun, ja Telia huolehtii reitittimen ohjelmiston tietoturvapäivityksistä asiakkaan puolesta. Yhteys Kotiin Hybridi on nopeaa ja toimintavarmaa laajakaistaa arvostaville huoleton valinta.
 
Lisätietoja:
 
Yhteys Kotiin Hybridistä ja Telian uuden laajakaistapalvelun tuomista paikkakuntakohtaisista parannuksista laajakaistaan:
Kalle Muhonen
Senior Business Manager, Telia
tel. 020 402 1167
kalle.muhonen@teliacompany.com
 
Telian mediapalvelu
02040 54000
communications-fi@telia.fi

Kuvat