Telia ostaa IT-palveluyritys Inmics Oy:n ja vahvistaa asemaansa täyden palvelun ICT-talona

Telia ostaa suomalaisen IT-palveluyritys Inmics Oy:n. Vuonna 1989 perustettu Inmics suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää kokonaisvaltaisia IT-ratkaisuja suomalaisten pk-yritysten tarpeisiin. Yhtiön palveluvalikoimaan kuuluvat ICT-ylläpito- ja ulkoistuspalvelut, konesali- ja pilvipalvelut sekä laitemyynti. 

Kaupan perustana on 75 MEUR yritysarvo. Inmicsin liikevaihto oli kesäkuussa päättyneellä tilikaudella 2016–2017 43 MEUR. Yrityksen palveluksessa on noin 190 työntekijää.

Inmics jatkaa yrityskaupan jälkeen toimintaansa Telian itsenäisenä tytäryhtiönä ja aloittaa strategisen yhteistyön Telian toisen tytäryhtiön Nebulan kanssa. Yhdessä Inmics ja Nebula tarjoavat koko maan kattavan täyden palvelun ICT-valikoiman pienille ja keskisuurille yrityksille.

”Toivotan Inmicsin mukaan Telian B2B-perheeseen. Yhtiön erinomainen osaaminen, loistavalla tasolla oleva asiakastyytyväisyys ja kokonaisvaltaiset IT-ratkaisut täydentävät yritystarjoamaamme ja vahvistavat asemaamme johtavana valtakunnallisena ICT-palveluiden tarjoajana”, sanoo toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan, Telia Finland

Inmicsin on omistanut Autereen perhe. Kaupan loppuun saattamisen yhteydessä nykyinen pääomistaja ja toimitusjohtaja Jukka Autere siirtyy eläkkeelle. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetään nykyinen myyntijohtaja Tomi Autere.

”Kaupalla ei ole vaikutusta Inmicsin henkilöstön asemaan. Tulevaisuus ison kansainvälisen yrityksen osana avaa uusia mahdollisuuksia sekä yhtiön henkilöstölle että palveluiden ja liiketoiminnan kasvulle”, sanoo toimitusjohtaja Jukka Autere.

Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Tavoitteena on kaupan loppuun saattaminen vuoden 2018 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

 

Lisätietoja medialle:

Viestintä, Telia, puh. 02040 54000
Sähköposti: communications-fi@telia.fi

Kuvat