Telia julkaisi uudenlaisen digihyvinvointia edistävän liittymän

Kuluttajat haluavat ostaa, kuluttaa ja hallita palveluita digitaalisesti. Telia toi tänään kuluttajien saataville uudenlaisen digitaalisen liittymän, Telia Dotin, joka tukee käyttäjänsä digihyvinvointia.

Telian uusi liittymätyyppi ja sen rinnalla kulkeva sovellus mukautuu käyttäjälleen sopivaksi. Kaikki ostosta, käytöstä ja asiakaspalvelusta aina laskutukseen saakka on asiakkaan vallassa. Telia Dotin voi ladata suoraan sovelluskaupasta. Palvelua käytetään Telia Dot -sovelluksen kautta, jossa pystyy myös hallitsemaan kaikkia perheen liittymiä tai kytkemään sovellukseen muita laitteita, kuten tabletin tai mökin riistakameran.

”Vaikka Suomi on pitkään ollut mobiiliteknologian edelläkävijä, liittymämme ovat tähän asti olleet hyvin perinteisiä. Nyt kuluttajat, joille digitaaliset palvelut ja helppo käyttökokemus ovat ostopäätösten valinnan perusteita, voivat saada haluamansa”, sanoo Telia Finlandin uusista liiketoiminnoista vastaava kehityspäällikkö Jan Brantberg.

Telia Dotissa asiakas maksaa vain käytöstä. Jos palvelua ei käytä lainkaan tai jos hyödyntää netin käytössä pelkkää wifiä, laskua ei kerry. Enimmilläänkin Telia Dotin käyttö maksaa euron päivässä.

Digihyvinvointi keskiössä

Telia Dot sisältää myös uudenlaisia työkaluja digitaalisen hyvinvoinnin edistämiseen. Käyttäjä voi sovelluksessa seurata puhelimella vietettyä aktiivista ruutu-aikaa ja haasteohjelmien kautta pohtia suhdettaan digilaitteisiin sekä muuttamaan arkeaan. Lisäksi sovellus tarjoaa käyttäjälle, hänen perheelleen tai vaikka kaveriporukan kesken pohjan luoda pelisääntöjä digilaitteille. Telia Dotissa voi esimerkiksi sopia puhelimen käyttöperiaatteista yhteisillä aterioilla tai ajankohdan, jolloin alkaa puhelimelta rauhoitettu ilta-aika.

”Suomalaiset selvästi kipuilevat digihyvinvoinnin kanssa. Siksi kehitimme Telia Dotiin kokonaisuuden aiheen ympärille. Haluamme auttaa kuluttajia luomaan tasapainoisemman suhteen laitteisiinsa ja edistää myös dialogia perheiden sisällä. Lasten mukaan ottaminen keskusteluun digihyvinvoinnista ja laitteiden käytön periaatteista on tärkeää”, Brantberg jatkaa ja viittaa Telian maanantaina julkistamaan valtakunnalliseen digihyvinvointiselvitykseen.

Selvityksestä ilmeni muun muassa, että yli 80 % suomalaisvanhemmista on huolestuneita perheensä digihyvinvoinnista ja 60 % lastensa puhelimellaan viettämästä ajasta. Kuitenkin vain 14 prosenttia perheistä on käyttänyt keskustelemista keinona vaikuttaa puhelimen käyttöön.

Telia Dotia on kehitetty yhteistyössä palvelun testaukseen osallistuneiden käyttäjien ja digihyvinvoinnin asiantuntijatahojen, kuten Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

”Telia Dot on jatkuvasti kehittyvä palvelu. Paranamme sitä asiakaspalautteiden ja datan pohjalta sekä teemme yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa. Uusia ominaisuuksia on jo suunnitteilla”, Brantberg lupaa.

 

Faktaa Telia Dotista:

  • Telia Dot on uudenlainen, nykypäivän asiakastarpeisiin luotu liittymä. Se joustaa käyttäjän tarpeiden ja käytön mukaan. Vertailuja eri liittymien hintojen tai niiden tarjoamien puheajan ja datankäytön välillä ei enää tarvita.
  • Asiakas maksaa vain silloin kun käyttää Telia Dotia. Telia ei laskuta yli 1 euroa/päivä. Keskivertokäyttäjän lasku on arvioilta noin 20 euroa kuussa.
  • Ensimmäinen käyttökuukausi on ilmainen.
  • Kaikki asiointi ja palvelun hallinta tapahtuu digitaalisesti Telia Dot -sovelluksen kautta, joka ladataan sovelluskaupasta. Sim-kortti toimitetaan, kun käyttäjä päättää vaihtaa liittymänsä Telia Dotiin.
  • Sovelluksen kautta voi hallita kaikkia perheen liittymiä tai kytkeä siihen muita laitteita, kuten tabletin tai mökin riistakameran.
  • Telia Dot auttaa käyttäjää olemaan tietoisempi puhelimen käytöstä ja edistää tasapainoisemman digiarjen luomisessa. Sovelluksen digihyvinvointiosio sisältää työkaluja omaan ja perheen digihyvinvoinnin lisäämiseksi (Oman käytön visualisointi, Haasteet ja Pelisäännöt -osiot)

Lue lisää: www.telia.fi/dot

Lisätietoja

Viestintä, Telia Finland
02040 54000
communications-fi@telia.fi

Jan Brantberg, Kehityspäällikkö, Telia Finland
040 302 3300
jan.brantberg@teliacompany.com

Kuvat