Telia aloittaa esports-yhteistyön Suomen maajoukkueen kanssa

Suomen maajoukkue lähtee marraskuun alussa Etelä-Koreassa järjestettäviin kilpapelaamisen MM-kisoihin. Telia aloittaa yhteistyön Suomen esports-maajoukkueen sekä Suomen Elektronisen Urheilun liiton SEUL:n kanssa. Uuden yhteistyön tavoitteena on kotimaisen kilpailutoiminnan kehittäminen, huippujen ja huipulle pyrkivien pelaajien tukeminen ja pelaamisen hyvien puolien esiintuominen.

Kilpapelaaminen on nousi otsikoihin tänä syksynä myös Suomessa, kun Hjallis Harkimo kertoi aikeistaan järjestää Suomen ensimmäisen ison esports-areenatapahtuman.* Esports hyväksyttiin vastikään myös yhdeksi Puolustusvoimien urheilukoulun lajiksi.** Suomessa vähemmän tunnettu esports onkin maailmalla jo nyt miljoonabisnes.

”Haluamme lisätä tämän yhteistyön myötä keskustelua kilpapelaamisesta sekä pelikulttuurista perheissä. Lapset ja nuoret löytävät pelaamisen kautta kavereita ympäri maailman, he oppivat kieliä ja ongelmanratkaisutaitoja. Haluamme myös madaltaa kynnystä osallistua pelaamiseen asuinpaikasta tai taustoista huolimatta. Parhaimmillaan yhteistyö lisää laajemmin pelikulttuurin arvostusta nuorten harrastuksena ja tulevaisuuden työnä”, Partanen sanoo.”, sanoo kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen.

Innostavan pelikulttuurin buustausta

Telia on jo nyt vahvasti mukana perinteisessä urheilussa. Teemme yhteistyötä lätkän parissa hankittuamme Liigan mediaoikeudet kuudeksi vuodeksi. Olemme myös Suomen Palloliiton sekä EM-Koriksen pääyhteistyökumppani. Yhteistyö Suomen esports-maajoukkueen sekä SEUL:n kanssa on Telialle täysin uusi aluevaltaus, joka linkittyy vahvasti liiketoimintaamme sekä lapsen digioikeuksien edistämiseen yhdessä Pelastakaa Lapset Ry:n kanssa.

”Rakennamme Suomessa tervettä ja toimivaa elektronisen urheilun kenttää, jossa mahdollistamme eri toimijoille ja pelaajille mahdollisuuden edetä turvallisesti kohti kilpapelaamisen ammattilaisuutta. Haluamme myös osallistua keskusteluun pelaamisen positiivisista puolista ja tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Telia on meille kumppanina voimavara. Yhteistyö laajentaa entisestään mahdollisuuksiamme tehdä lajille parempaa tulevaisuutta”, kommentoi SEUL:n puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Suomen esports-maajoukkue julkistetaan 25.10 Telialla. Lähetämme tästä mediakutsun lähempänä tapahtumaa.

*https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000005374484.html

**https://yle.fi/uutiset/3-9869780?origin=rss

Kuvat:

esports1:
Winter Assembly 2016 -tapahtuma helmikuussa 2016 Messukeskuksessa.
esports2: Spodek-areena, tapahtuman nimestä käytetään kahta versiota: joko IEM Katowice 2017 tai IEM Season XI World Championship.

Lisätiedot medialle:

Heli Partanen, kuluttajaliiketoiminnan johtaja, Telia
040 7159 660
heli.partanen@teliacompany.com

Joonas Kapiainen, puheenjohtaja, SEUL
045 6926 075
joonas.kapiainen@seul.fi

Kuvat