Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Suomen suurimman avoimen datakeskuksen harjakaisia vietetään tänään

Helsingin Pitäjänmäelle rakennettava Telia Helsinki Data Center on saavuttanut harjakorkeutensa. Suomen ja pohjoismaiden suurimman avoimen datakeskuksen harjakaisia juhlitaan tänään.

Yli 30 000 neliön kokoinen datakeskus rakennetaan yhden hehtaarin kokoiselle tontille, ja se on 23 metriä korkea.

”Tämä on merkittävä hetki rakennusprojektissa. Valmistuessaan uusi datakeskus on meille digitalisaatiotehdas, josta tuotamme muun muassa laitetila-, viestintä- ja verkottamis- sekä IT- ja pilvipalveluita, ja myös esineiden internetiin ja big dataan liittyvät palvelut”, Telian datakeskusliiketoiminnan johtaja Pasi Sutinen kertoo.

Datakeskus valmistuu ensi vuoden huhtikuussa. 150 miljoonaa euroa maksavaan Telia Helsinki Data Centeriin mahtuu lähes 200 000 palvelinta, jotka voisivat teoriassa palvella jopa miljoonia yrityksiä yhtä aikaa. Jokaisessa pitsalaatikon kokoisessa palvelimessa pyörii tulevaisuudessa jopa satojen yritysten dataa.

"Rakennamme täysin uudenlaista, pitkälle automatisoitua ja erittäin turvallista datakeskusta, jonka merkitys esimerkiksi lähivuosina käyttöön otettaville uusille 5G-palveluille on keskeinen", Sutinen kuvailee.

Yhteys maailmalle

Datakeskus tarjoaa palveluja sekä kotimaisille että kansainvälisille yrityksille, sillä datakeskuksen verkkoyhteydet kattavat koko maailman. Asiakasyritykset pystyvät datakeskuksen palveluiden avulla nostamaan automaation astetta ja siten vapauttamaan omia resurssejaan ylläpidosta kehittämiseen.

 

Lisätietoja:
Pasi Sutinen
, Datakeskusliiketoiminnan johtaja, Telia
puh. 040 302 2000

Lisätietoja tilaisuudesta:
Ellariina Rautio, Telian viestintä
puh: 040 302 5509

 

Lue lisää: www.telia.fi/datakeskus
Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=FDI9o-9Eo4I (in English)

Kuvat