Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Sonera ja Asuntomessut vievät asumisen älyaikaan

Sonera ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut ovat sopineet monivuotisesta yhteistyöstä, jonka tavoitteena on kehittää suomalaista asumista uudistuvan teknologian tarjoamien mahdollisuuksien pohjalta.

Asuntomessut auttaa synnyttämään asuinympäristöjä, joissa ihmiset voivat hyvin. Sonera lähtee innolla mukaan kehittämään suomalaista asumista yhä älykkäämmäksi ja digitaalisemmaksi.

Asuminen muuttuu tulevaisuudessa vauhdikkaasti uuden teknologian ja digitaalisten palveluiden myötä. ”Älykäs koti on yksi kasvualueistamme, sillä uskomme että voimme tehdä suomalaisten asumisesta yhä viihtyisämpää ja turvallisempaa tuomalla uuteen tekniikkaan perustuvia palveluita koteihin. Asuntomessut on täydellinen kumppani tulevaisuuden asumisen kehittämiseen, testaamiseen ja esittelyyn”, sanoo Soneran kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Heli Partanen.

”Asuntomessut on jo 50 vuotta ollut Suomessa mukana auttamassa synnyttämään asuinympäristöjä, joissa ihmiset voivat hyvin. Yhdessä Soneran kanssa haluamme vaikuttaa siihen, että suomalaisilla olisi paremmat edellytykset löytää sopivat ratkaisut asumisen parantamiseksi ja arjen helpottamiseksi”, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala sanoo.

Sonera on edistänyt asumisen digitalisaatiota rakentamalla nopeita nettiyhteyksiä ja kehittämällä laajakaistalla toimivia viihdepalveluita. Nyt esineiden internet, laitteiden verkottuminen, nopeat kuituverkot ja mobiiliverkkojen kehitys kohti 5G:tä alkavat lunastaa älykkääseen asumiseen ladattuja odotuksia. Kodin laitteiden verkottamisen avulla pystytään esimerkiksi parantamaan asumisen viihtyvyyttä, turvallisuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi nykyisestä.

”Älykkääksi luonnehdittavia koteja on Suomessa ehkä prosentti kaikista kotitalouksista, ja mielikuvat aiheesta ovat lähestyneet tieteiskirjallisuutta. Meidän mielestämme jokainen suomalainen koti voi olla entistä älykkäämpi niin että asuminen ja arki on entistä helpompaa, viihtyisämpää ja turvallisempaa”, sanoo kehityspäällikkö Kimmo Ahvenlampi Soneralta.

Älykodilla tarkoitetaan sitä, että koti ja kodin laitteet ovat verkottuneita ja vaihtavat tietoa keskenään, asukkaan tai palveluntarjoajien kanssa ja tietoa käytetään kodin toimintojen ohjaamiseen automaattisesti tai digitaalisen käyttöliittymän kautta.

www.sonera.fi/asuntomessut
www.asuntomessut.fi

Lisätiedot:

Kimmo Ahvenlampi, kehityspäällikkö, Sonera
040 302 4698

Harri Tuomaala, toimitusjohtaja, Osuuskunta Suomen Asuntomessut
040 0322 602

Kuvat