Sonera haastaa kehittämään 5G-sovelluksia Oulu 5GFWD Hackathonissa

Oulu 5GFWD Hackathon haastaa maailman kovimmat koodarit ja yritykset ratkomaan 5G-haasteita 9.–11. kesäkuuta. Yritykset hakevat Hackathonista ratkaisuja omiin haasteisiinsa, ja Sonera on mukana tapahtumassa vauhdittamassa sovellusten kehittämistä tulevaan 5G-maailmaan.

5G-sovelluksia arkeen ja juhlaan

Sonera hakee Hackathon-haasteellaan 5G-sovelluksia, jotka tekevät arjesta helpompaa tai hauskempaa. 5G on matka kohti palveluita, jotka hyödyntävät uudistuvan mobiilitekniikan tärkeimpiä ominaisuuksia. 5G tuo mobiiliverkkoihin ajatuksen nopeutta lähestyvän viiveen, nykyisestä massiivisesti kasvavan nopeuden ja kapasiteetin sekä kyvyn yhdistää tuhansia laitteita verkkoon pienelläkin maantieteellisellä alueella.

Soneran Hackathon-haasteessa kysytään, millaisia ovat 5G-maailman applikaatiot.

”Halusimme haastaa kehittäjiä siitä, mitä 5G tuo jokaisen suomalaisen arkeen ja juhlaan. Miten viihde, hyöty, liikunta tai koulunkäynti voivat hyötyä siitä? Tärkeää on myös se mitä 5G tuo yrityksille, jotka hyötyvät erityisesti IoT-palveluiden ja liiketoimintakriittisten sovellusten kehityksestä. Ja koska kyseessä on 5G-haaste, haemme nimenomaan sovelluksia jotka hyödyntävät 5G:n mullistavia ominaisuuksia ja piirtävät eteemme kokemuksia, jollaisia emme ole mobiililaitteissamme ennen nähneet”, sanoo tuotteista ja palveluista vastaava johtaja Tommi Mattila Soneran teknologiayksiköstä.

Sonera kertoi marraskuun 2016 lopussa tuovansa ensimmäiset 5G-palvelut Helsinkiin vuonna 2018.

Hackathon – kova kisa hyvässä hengessä

Hackathon on yleensä 24–48 tunnin kisa, jossa eri alojen ihmisistä kootut tiimit ratkovat ja kilpailevat keskenään aitojen haasteiden parissa. Yrityksille hackathon tuo nopeutta kehitystyöhön tuoreiden ideoimien muodossa mutta myös hyväksi havaitun väylän uusien työntekijöiden rekrytointiin. Tiimien jäsenille menestyminen hackathonissa tuo mainetta, tärkeitä uusia kontakteja ja mahdollisuuksia edistyä urallaan.

Oulun 5GFWD Hackathonin järjestelyistä vastaa Ultrahack, suomalainen uranuurtaja, joka on kunnostautunut Euroopan suurimman hackathonin perustajana.

Tutustu tapahtumaan täältä!

Lisätietoja:

Mika Raitola, Innovation Manager, Sonera
puh. 040 827 1019
mika.raitola@teliacompany.com