SM-Liigan sisällöntuotanto viedään ensi kaudella täysin uudelle tasolle – sisällöntuotannosta vastaa Moskito Television Oy

2018-02-27 - Avainsanat

Suomalainen jääkiekko näyttää ensi syksystä lähtien roimasti viihteellisemmältä ja raikkaammalta. Liigan tv-oikeudet hankkineen Telian tavoitteena on mullistaa Liigan katselukokemus ja lupauksen toteuttaminen vaatii uudistunutta sisällöntuotantoa. Tähän tehtävään Telia on valinnut Moskito Television Oy:n.

”Moskitolla on ylivoimaisesti paras kokemus ja osaaminen ottelutuotantojen tekemisestä. Meillä on korkeat tavoitteet ja tarvitsemme kumppanin, jonka perusosaaminen on kova. Sen päälle voidaan rakentaa seuraavaa tasoa jo ensimmäisestä kaudesta lähtien”, sanoo Telian Head of Hockey Olli-Pekka Takanen.

Sisällöntuotannosta vastaavan yhtiön rooli on elintärkeä uudenlaisen Liigan luomisessa. Yhtiö vastaa yhteistyössä Telian kanssa formaatista kokonaisuutena, rooliin kuuluvat myös selostajien, juontajien ja asiantuntijoiden valinnat. Moskito on vahvasti mukana uusittavan studiokonseptin ja muiden Liiga-lähetysten visuaalisen ilmeen suunnittelussa.

”Moskito on tehnyt Liigaa jo vuosia. Heissä yhdistyy kokemuksen tuoma urheilullinen uskottavuus ja aiempaa raikkaampi viihdekulma. Haluamme tuoda Liigaan lisää tunnetta ja tarinoita kertomalla esimerkiksi tähtipelaajien elämästä kaukalon ulkopuolella,” Takanen kertoo.

Moskito Television Oy:lle yhteistyö Telian kanssa mahdollistaa urheilu- ja viihdeosaamisen entistä ennakkoluulottomamman yhdistämisen kotimaisen urheilun arvokkaimman ja kiinnostavimman tuotteen, Liigan osalta.

”Olemme omassa tekemisessämme panostaneet urheiluyleisöjen parempaan palvelemiseen tuomalla urheilu- ja viihdeosaamistamme aiempaa lähemmäs toisiaan. Yhdessä Telian kanssa meillä on upea mahdollisuus rakentaa Liiga-sisällöistä uudenlainen kokonaisuus, joka palvelee intohimoista jääkiekkokansaa parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo Riina Kullas Moskito Television Oy:lta.

”Jaamme Telian kanssa yhteisen vision siitä, miltä tulevaisuuden liigatuotteen pitää näyttää ja tuntua. Ydintuotteet, eli itse pelit, tulee toteuttaa tinkimättömällä asiantuntemuksella ja laadulla. Telia osoitti ihailtavaa ennakkoluulottomuutta ja uudenlaista ajattelua hankkiessaan Liigan oikeudet ja on äärimmäisen innostavaa päästä toteuttamaan uudenlaista kiekkoelämystä heidän kanssaan,” kertoo Oskari Saari Moskitolta.

Telia aloittaa uuden Liigan tuottamisen kaudesta 2018–2019 alkaen. Liigan teknisestä tuotannosta vastaa jatkossa Streamteam Nordic Oy.

Lisätiedot medialle:

Olli-Pekka Takanen, Head of Hockey, Telia
+358 40 302 3500
etunimi.sukunimi@teliacompany.com

Riina Kullas, CEO, Moskito Television Oy
+358 40 563 0045
riina.kullas@moskito.fi

Oskari Saari, Head of Sports, Moskito Television Oy
+358 40 771 1005
oskari.saari@moskito.fi

Kuvia