Nebula-kauppa vahvistaa Telian pilvipalveluvalikoimaa

Telia ostaa Nebulan, jonka vahvuudet ovat erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten ICT-palveluissa. Kauppa vahvistaa Telian yritysasiakkaiden pilvipalveluvalikoimaa.

”Nebula-kauppa on merkittävä askel, kun rakennamme Teliasta uuden sukupolven palveluntarjoajaa. Yhtiö täydentää erinomaisesti pienten ja keskisuurten yritysten ratkaisuvalikoimaamme. Nebulan ICT-osaaminen yhdistettynä meidän vahvaan mobiilikyvykkyyteemme on voittava yhdistelmä molempien yhtiöiden asiakkaiden kannalta”, sanoo Telian toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan.

Nebula jatkaa kaupan jälkeen erillisenä Telian tytäryhtiönä osana yhtiön yritysliiketoimintaa. Kaupalla ei ole vaikutusta Nebulan henkilöstön asemaan. Yhtiön osaajille avautuu uudenlaisia uramahdollisuuksia isossa kansainvälisessä yrityksessä.

Kaupan perustana on 165 MEUR yritysarvo. Nebulan liikevaihto vuonna 2016 oli 35,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,5 miljoonaa euroa. Telia odottaa vuodesta 2018 alkaen kasvavia synergiahyötyjä ristiinmyynnistä Nebulan ja Telian asiakkaiden välillä sekä tuotannosta syntyvien kustannussäästöjen perusteella. 

”Nebulan ytimessä olevien pilvipalveluiden kysyntä kasvaa tasaista vauhtia. Käynnistämme ensi vuonna yhden Suomen suurimman avoimen datakeskuksen toiminnan digitalisaation ja infrastruktuuripalveluiden tarpeisiin, ja nyt solmittu kauppa vauhdittaa molempien yhtiöiden liiketoiminnan kasvua”, Stein-Erik Vellan sanoo.

Vuonna 1997 perustettu Nebula tarjoaa automatisoituja ja standardisoituja pilvipalveluita yritysten ICT-tarpeisiin asiakaslähtöisellä ja joustavalla tavalla. Nebulan 145 työntekijää palvelee yli 44 000 suomalaista pientä ja keskisuurta yritystä.

Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Tavoitteena on kaupan loppuun saattaminen vuoden 2017 kolmannen kvartaalin aikana.

Lisätietoja:

Telia: CFO Harri Savolainen, Yritysliiketoiminta,
Puh. 040 302 1900, etunimi.sukunimi@telia.fi

Nebula: toimitusjohtaja Pekka Eloholma
Puh. 050 555 5590, etunimi.sukunimi@nebula.fi