Liigavahti-sovellukselle kultaa Paras Mobiilipalvelu 2018 -kilpailussa

2018-12-07 - Avainsanat

Lähes 35 000 aktiivista käyttäjää reilussa kuukaudessa saavuttanut Telian Liigavahti-applikaatio palkittiin ajanvietepalvelut-kategorian voittajaksi Paras Mobiilipalvelu 2018 -kilpailussa. Kilpailuraadin mukaan Liigavahti on löytänyt nopeasti paikkansa kiekkoilevan kansan sydämessä. Se ampaisikin Top 3 -suosituimpien sovellusten listalle välittömästi lanseerauksensa jälkeen.

”Olemme otettuja ja kiitollisia Liigavahdin saamasta tunnustuksesta. Tavoitteenamme on ollut palauttaa Liiga faneille ja mahdollistaa uusia joustavia tapoja nauttia lätkästä. Liigavahti ideoitiin yhdessä fanien kanssa haastatteluiden ja työpajojen avulla, ja sitä myös kehitetään jatkuvasti keräämällä palautetta. Siksi iso kiitos tästä voitosta kuuluu myös faneille,” kertoo Liigan digitaalisista palveluista vastaava Erika Vitikainen Telialta.

Liigavahti on Telian lokakuun lopussa lanseeraama sovellus, joka on tuonut jääkiekon seuraamiseen uusia tapoja. Sen kautta pystyy katsomaan Liigan pelitapahtumia ja lyhytvideoita täysin ilmaiseksi. Liigavahdissa voi myös valita oman suosikkijoukkueen ja kannustaa sitä. Kiinnostavimpia pelitilanteita pääsee jakamaan lennossa sekä seuraamaan muiden katsojien reaktioita.

”Datasta näemme, että Liigavahtia käytetään eniten juuri pelien aikana. Tästä voi päätellä, että oman joukkueen kannustaminen ja huippuhetkien kertaaminen yhdessä muiden fanien kanssa on lätkässä olennaista, vaikka ei aina itse pääsisi hallille. Liigavahdin jatkokehitys perustuukin analytiikkaan ja runsaaseen suoraan käyttäjäpalautteeseen. Joka päivä käymme läpi palautteet ja niiden perusteella päätämme, mitä seuraavaksi kehitetään”, Vitikainen jatkaa.

Paras Mobiilipalvelu 2018 -kilpailuun osallistui lähes sata palvelua kuudessa eri sarjassa. Kilpailun järjesti Digital Forum Finland ry ja Ohjelmisto- ja e-business ry yhdessä elinkeinoelämän toimijoiden kanssa. Tuomariston puheenjohtajana toiminut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ojensi palkinnon Telialle Slushissa keskiviikkoiltana.


Tietoja Liigavahdista:

Mikä: Telian Liigavahti-sovellus lanseerattiin 29.10.2018. Sen kautta voi katsoa ilmaiseksi lyhytvideoita Liigan pelitapahtumista (mm. maaleja, torjuntoja, taklauksia) sekä kerrata Liiga-kauden huippuhetkiä klippiarkistosta. Sovelluksesta löytyvät kauden tilastot ja pelien ennakkotiedot. Liigavahdissa voi valita suosikkijoukkueen ja kannustaa sitä. Sisältöjä pääsee myös jakamaan. Sovellus ja sen sisällöt ovat maksuttomia.
Käyttäjiä: noin 35 000
Kiinnostavimmat joukkueet TOP 3: Kärpät, Tappara ja HIFK (77 % käyttäjistä valitsee yhden suosikkijoukkueen)
Sovelluksessa kerralla vietetty aika: keskimäärin 6 minuuttia
Käyttäjien arviot: Appstoressa 5 tähteä, Google Playssä 4.2 tähteä (lisäksi molemmissa sovelluskaupoissa Liigavahti suosituin urheilusovellus)
TOP 3 laitetta, jolle sovellus asennettu: Huawei, Samsung, Apple
Saatavuus: ladattavissa Google Play -kaupassa ja App Storessa


Lisätietoja:
Telia Finlandin mediapalvelu
02040 54000
communications-fi@telia.fi

Erika Vitikainen
Digital Commerce Lead (Liiga), Telia Finland
040 840 7453
erika.vitikainen@teliacompany.com

 

Kuva:

Anne Berner, liikenne- ja viestintäministeri
Veera Andersson, Senior Mobile Developer (iOs), Futurice
Kimmo Ilppola, Senior Mobile Developer (Android), Futurice
Erika Vitikainen, Digital Commerce Lead (Liiga), Telia Finland
Juhana Schulman, Concept Design Lead, Telia Finland

Kuvaaja: Jussi Hellsten

KuviaLiitteet

Kuvia