Heinäkuu nostaa roamingin käytön huippulukemiin Euroopassa

2018-06-29 - Avainsanat

Mobiiliverkko hohkaa ympäri Eurooppaa punaisena lomakauden alkaessa. Dataa siirtyy suomalaismatkailijoiden kännyköissä heinäkuun aikana lähes kaksi kertaa enemmän kuin vuoden hiljaisimpaan aikaan tammikuussa.

 ”Heinäkuu on selvästi vilkkainta aikaa datamäärissä. Syynä on ennen kaikkea se, että nettiä käyttävien asiakkaiden määrä tuplaantuu vuoden hiljaisimpaan aikaan verrattuna”, Telian liiketoimintapäällikkö Matti Kärkkäinen kertoo.

 Datankäyttö hyppäsi täysin uudelle tasolle viime kesänä, kun uudet EU-säännöt romahduttivat roaming-hinnat. Edelliseen vuoteen verrattuna Telian asiakkaat lisäsivät datankäyttöään lomakauden aikana lähes 1400 prosenttia.

 ”Kasvu ei tietenkään ole enää yhtä rajua, mutta näyttää siltä, että käyttäjä- ja datamäärät jatkavat voimakasta kasvuaan myös tänä kesänä”, Kärkkäinen arvioi.

 Kärkkäisen mukaan käyttöä on kasvattanut laskeneiden hintojen lisäksi varmuus siitä, että puhelimen käytöstä ulkomaan matkoilla ei ole enää luvassa isoja yllätyslaskuja.

 ”Ihmiset haluavat lomamatkoilla käyttää karttoja ja muita hyötysovelluksia sekä jakaa kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa. Yhä useampi on hoksannut, että puhelinta ei todellakaan kannata sulkea matkakohteessa”, Kärkkäinen naurahtaa.

 Kärkkäisen mukaan lomamatkalla on kuitenkin hyvä huomioida, että netin käyttö ei välttämättä suju ruuhkaisissa lomakohteissa yhtä vaivattomasti kuin kotimaassa, sillä paikallisen operattorin verkko ei aina pysty vastaamaan käyttäjä- ja käyttömäärien rajuun kasvuun

 Datankäyttö kasvaa kesäkuukausina myös Euroopan ulkopuolissa lomakohteissa.

 ”Laskimme toukokuussa hintoja yli 30 maassa Euroopan ulkopuolella, mikä on välittömästi alkanut näkyä datankäytön nopeana kasvuna”, Kärkkäinen kertoo.

 

Lisätietoja: Matti Kärkkäinen, liiketoimintapäällikkö, Telia, 040 302 6623

 

Kuvia


Liitteet

Kuvia