Espoo valitsi Telian kehittämään puhepalvelukokonaisuuttaan

Espoon kaupunki on tehnyt sopimuksen Telian kanssa puhepalveluista. Sopimus sisältää noin 10 000 mobiililiittymää sekä vaihdeteknologia- ja contact center -palvelut. Suomen toiseksi suurin kaupunki haluaa samalla vauhdittaa uusien teknologioiden käyttöönottoa toimintansa kehittämisessä puhepalveluiden alueella. Neljävuotisen sopimuksen arvo on merkittävä.

”Digitalisaatio avaa Espoolle merkittäviä mahdollisuuksia, joiden toteuttamiseen tarvitsemme osaavia ja luotettavia kumppaneita. Haluamme parantaa palvelujamme ja kehittää toimintatapojamme kaupunkilaisten hyväksi”, Espoon tietohallintojohtaja Maarit Waskilampi-Kuikka kertoo.

Espoon kaupunki näkee, että uusien teknologioiden käyttöönotto eturintamassa takaa Espoon elinvoimaisuuden tulevaisuudessakin. Kaupunki tutkii esimerkiksi robotisaation ja tekoälyn hyödyntämistä palvelujen kehittämisessä.

Espoolaisille uudet digitaaliset ratkaisut merkitsevät mm. helppokäyttöisiä ja monipuolisia asiakaspalvelukanavia. ”Telian tarjoama palvelukokonaisuus tukee osaltaan  monikanavaisen asiakaspalvelun mahdollistamista”, Waskilampi-Kuikka kertoo Espoon ratkaisusta.

Telian myyntijohtaja Antti Luoto pitää sopimusta merkittävänä yhtiölle.

”Tämä kauppa sinetöi asemamme metropolialueen suurten kaupunkien yhtenä digitalisaatiokumppanina. Olemme jo kehittäneet puhe- ja mobiilipalveluita Vantaalla ja Helsingissä, ja sieltä saadut opit tulevat nyt hyvään käyttöön Espoossa”, Luoto iloitsee.

Luoto arvioi, että vahva asema pääkaupunkiseudulla antaa yhtiölle hyvät lähtökohdat edessä olevaan sote-uudistukseen. Yhtiö on myös panostanut merkittävästi uusien teknologioiden, kuten ohjelmistorobotiikan, kehittämiseen.

”Pystymme tarjomaan suurille kaupungeille erinomaisia ratkaisuja toimintamalliensa kehittämiseen ja asiakaspalvelun laadun kohottamiseen jatkossakin esimerkiksi robotiikkaa hyödyntämällä”, johtaja Antti Luoto sanoo.


Lisätiedot:
Espoo, tietohallintojohtaja Maarit Waskilampi-Kuikka, 0400 737 833
Telia, myyntijohtaja Antti Luoto, 040 302 2412