Ainutlaatuinen dokumenttisarja seuraa Minihuuhkajien matkaa kotikisoihin

2018-01-10 - Avainsanat

Jalkapallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-lopputurnaus pelataan heinäkuussa Suomessa. Minihuuhkajien, eli Suomen joukkueen valmistautumista kotikisoihin seurataan keväällä julkaistavassa dokumenttisarjassa Kannusta mua – Minihuuhkajien matka kohti EM-kotikisoja, laulaja Sannin johdolla. Sarjan tuottaa Suomen Palloliiton pääyhteistyökumppani Telia.

”EM-kisojen lopputurnauksen isäntäjoukkueena toimiminen on nuorille suomalaisille pelaajille historiallinen kokemus. Halusimme toteuttaa uudenlaisen yhteistyöhankkeen, ja tuoda esille tulevaisuuden jarilitmasia ja mikaelforsselleja,” sanoo Telian kaupallinen johtaja Markus Lahtinen.

Telia aloitti Palloliiton pääyhteistyökumppanina alkuvuonna 2017. Yksi kumppanuuden keskeisistä elementeistä on Kannusta mua -kampanja, jonka tavoitteena on kehittää jalkapallokentillä ja niiden ympärillä vallitsevaa ilmapiiriä - keskustelua ja puhetta - entistä myönteisemmäksi ja kannustavammaksi.

”Telia-kumppanuus on heti alusta asti ollut tiivis, innovatiivinen ja hedelmällinen. Dokumenttisarja on hieno esimerkki uudelle tasolle vietävästä yhteistyöstä, jonka tavoitteena on puhutella koko suomalaista jalkapalloperhettä. Dokumentin myötä haluamme jatkaa positiivisen ilmapiirin kehittämistä jalkapallon ympärillä ja samalla saada koko Suomi mukaan Minihuuhkajien kannustusjoukkoihin”, kertoo Palloliiton Kalle Seire.

Sarjassa kurkistetaan joukkueen ytimeen Sannin johdolla

Kuusiosaisen minidokumenttisarjan kuvaukset aloitettiin joulukuussa U19-joukkueen Italian maaotteluleirillä. Leirillä oli paikalla tsemppaamassa poikia futista itsekin aikoinaan pelannut laulajatähti Sanni.

”Sarjan kiehtovin osuus on yksilötarinoiden yhdistyminen koko joukkueen tarinaan ja katsojan mahdollisuus kurkistaa kulissien taakse ja tutustua lähemmin muutamaan pelaajaan”, kertoo yhteistyökumppanuudesta Telialla vastaava Olli Mäkijärvi.

Dokumentissa kuullaan myös päävalmentaja Kimmo Lipposen sekä valmentaja Jari Litmasen mietteitä pelaajista ja joukkueesta. Myös Suomen ensimmäisessä U19-mitalijoukkueessa vuodelta 1975 pelannut Atik Ismail kertoo omia historiallisia muistojaan.

Dokumenttisarjan ensimmäinen jakso ilmestyy maaliskuussa 2018. UEFA U19-poikien EM-lopputurnaus järjestetään 16.–29. heinäkuuta 2018 Vaasassa ja Seinäjoella.

Kannusta mua -sarjan toteuttaa Telialle viestintätoimisto Republic of Communications.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Markus Lahtinen, johtaja, Telia
040 302 4099
markus.lahtinen@teliacompany.com
www.telia.fi/jalkapallo/u19euro

Kalle Seire, myynti- ja markkinointipäällikkö, Suomen Palloliitto
040 505 5619 
kalle.seire@palloliitto.fi
www.u19euro.fi

Kuvia