Palaa takaisin

Koko ikä Kalpa-kiekkoa

2 min
Jääkiekkoselostaja Juntunen Jääkiekkoselostaja Juntunen

– Toimittajan pitää olla puolueeton, mutta kyllähän me poikien kanssa päätettiin, että vedetään vähän kotiinpäin ja katsotaan pelejä keltamustilla laseilla, nauraa entinen jääkiekkoselostaja, Kalpa-mies Mikko Juntunen.

Eläkkeellä oleva urheilutoimittaja, selostaja Mikko Juntunen on ollut kuopiolaisen jääkiekon kanssa tekemisissä koko ikänsä.

– Lapsena pelasin ja vanhempana olen ollut mukana aktiivisesti katsojana, toimittajana, joukkueenjohtajana ja selostajana.

Juuri 30 vuotta selostajana toimiminen teki Juntusesta tunnetun. Nyt Kalpan pelien selostamiset ovat jääneet.

– Omat kilometrit Kalpan perässä ympäri Suomea on nyt ajettu, jätetään selostukset nyt nuoremmille.

Virallisestihan Juntunen on jo eläkkeellä, mutta omien sanojensa mukaan toimittajan työstä ei koskaan pääse eläkkeelle. Hän tekee edelleen Kalpan jälkipeleissä pelaajahaastatteluja ja juttuja paikallisradioon.

JÄÄKIEKKOMAAILMA MUUTTUNUT HURJASTI

Juntunen on seurannut jääkiekkomaailman kehitystä aitiopaikalta. Muutokset ovat hänen mukaansa olleet radikaaleja, erityisesti olosuhteiden osalta. Kun ennen pelattiin kovissa pakkasissa ulkojäillä, nyt ollaan halleissa.

Ennen jääkiekkoilijoilla oli päivätyö ja kiekkohommat hoidettiin sen ohella, nyt jääkiekko on ammatti.

– Parhaansa ne tekivät, jotka pelasivat 1960-luvulla, ei voi verrata nyt pelaaviin, koska silloin ei ollut välineitä ja olosuhteet olivat ihan erilaiset.

YLÄ- JA ALAMÄKIÄ

Ikimuistoisin asia Kalpan historiassa on Juntuselle ollut ehdottomasti joukkueen nousi Liigaan.

– Ne juhlat muistan hyvin ja pitkään. Ja kun ensimmäinen mitali tuli, TPS:aa vastaan. Valitettavasti Kalpa hävisi tuon turnauksen mutta hopeaa tuli.

Ikäviäkin muistoja löytyy. Kalpan putoaminen ensimmäisen kerran Liigasta ja vielä ykkösdivisioonasta, nykyisestä Mestiksestä kakkosdivisioonaan otti koville. Mutta siitäkin noustiin.

NUORTA JA YRITTELIÄSTÄ PELIÄ

Juntunen käy katsomassa jokaisen Kalpan kotipelin. Nykyinen linja ja valmentaja Sami Kapanen saavat Juntuselta kovasti kiitosta. Joukkue pelaa hänen mielestään hyvää avointa jääkiekkoa.

– Se on hyvää yritteliästä peliä, missä miehet ja kiekko liikkuvat. Ei haittaa, jos hävitään, jos se tapahtuu hyvällä pelillä. Jos peli perustuu estämiseen, niin se on tylsää ja selostajan kannalta vielä ikävämpää, kun siinä ei tapahdu yhtään mitään.

Kalpan juniorityössä ja naisten jääkiekossa on Juntusen mukaan onnistuttu myös hyvin.

– Jos ne kaikki Kalpan vanhat juniorit kutsuttaisiin nyt tänne, niin kyllä me mestaruudesta pelattaisiin.

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

Persoonat Joukkue tarina KalPa KalPa Liiga
Edellinen artikkeli
Naistentiimi Kärpättäret – Kärppien junioritoiminnan tukena jo 40 vuotta
Seuraava artikkeli
“Jotkut käy aina suihkussa ennen peliä”