Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Edellinen sivu

Intohimo kiekkoon synnytti kirjasarjan Mikkelin jääkiekkohistoriasta

Jorma Julkunen oli 11-vuotias, kun näki ensimmäisen kerran pelattavan jääkiekkoa kotikaupungissaan Mikkelissä 1950-luvun alussa.

Mikkeli oli tuolloin vahva jääpallokaupunki, eikä jääkiekko tahtonut saada jalansijaa siellä. Kaupunkiin perustettiin kuitenkin kiekkohuumassa kaksi jääkiekkojoukkuetta, Mikkelin Pallo-Kissat ja Mikkelin Palloilijat.

Kaupungilla oli kaksi jääkenttää, joista toinen oli jääpallon ja toinen jääkiekon. Jääkiekkokenttä oli Julkusen kotia lähempänä, joten hänen kohdallaan kiekko voitti jääpallon. Kiekon suosio kasvoi ja kaikki halukkaat tungeksivat yhdellä kentällä.

Julkunen pelasi, valmensi ja istui katsomossa. Kiekko on ollut koko elämän vahvasti mukana, yli 60 vuotta.

Muutama vuosi sitten Julkunen havahtui siihen, ettei Mikkelin alkuaikojen jääkiekkotuloksia oltu tilastoitu minnekään. Tilanne piti korjata ja Julkunen päätti koota tilastot, sieltä sun täältä. Koska Julkunen tuntee Mikkelin kiekon historian kuin omat taskunsa, syntyi tilastojen ympärille myös kirja jääkiekon tulemisesta Mikkeliin.

Kissat ja MP lopulta yhdistyivät Jukureiksi vuonna 1970. Tästä vaiheesta Mikkeli-kiekkoa Julkusella on jo toinen kirja tekeillä. Mutta tuleeko kolmaskin kirja? Sitä ei vielä tiedä.

Lisää samalta aihealueelta

Joukkue tarina Persoonat Jukurit Jukurit Liiga
Lisää samasta aiheesta
Naistentiimi Kärpättäret – Kärppien junioritoiminnan tukena jo 40 vuotta
Koko ikä Kalpa-kiekkoa
“Jotkut käy aina suihkussa ennen peliä”
“Jotain vähän ärhäkkää”
HPK:n hallin parivaljakko Antti ja Jallu
”Tapoja on monia niin kuin on ihmisiäkin”
Turkoosilla sydämellä omien puolella
”En tiennyt, piti katsoa Googlesta”
Edellinen artikkeli
”Kyllä ne sählärit ovat samat kuin narrit”
Mutta kuka yrittää päästä hauskuuttajien joukkoon onnistumatta?
Seuraava artikkeli
Pelicansin pelaajille junnutoiminta on arvokasta