Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Venepaikka jonottamatta – Näin helposti se hoituu

2 min
Mobiilivarmenne, veneily Mobiilivarmenne, veneily

Venepaikan saaminen Turun kaupungilta oli ennen aikaa vievää puuhaa. Vesille haluavan piti saapua tekemään hakemusta venepaikasta tiettynä ajankohtana tiettyyn toimistoon. Asiakaspalvelijoiden edessä kiemurtelivat usein pitkät jonot. Nyt on toisin.

”Työntekijämme täyttivät hakemukset käsin ja prosessi oli aikaa vievä,” muistelee Turun kaupungin paikkatietoinsinööri Jani Helin.

Kiinteistöliikennelaitos muutti toukokuussa 2015 venepaikan haun sähköiseksi ja nykyään turkulaiset voivat hakea paatilleen paikkaa missä ja milloin se heille parhaiten sopii. Kaupungin nettisivuilla sijaitsevaa palvelua pääsee käyttämään tunnistautumalla sähköisesti. Helpoiten homma hoituu kännykän sim-kortille ladattavalla mobiilivarmenteella. Se on sähköinen henkilöllisyystodistuksesi, jolla voit hoitaa asioitasi jo monessa paikassa – esimerkiksi uusia passisi tai hoitaa vakuutusasioitasi.

Uudistus oli suuri helpotus sekä asiakaspalvelutyöntekijöille että kuntalaisille. ”Enää tiskillä ei ole hirveää ruuhkaa, vaan pikemminkin satunnaisia kävijöitä”, Helin kertoo.

Turun kaupunki on laskenut, että se säästää asiakaspalvelusta noin yhden henkilötyövuoden, joka voidaan nyt käyttää muuhun toimintaan.

Venepaikkahaun lisäksi sähköinen tunnistautuminen on Turun kaupungilla käytössä esimerkiksi rakennuslupien ja tonttien hauissa.
 

Mobiilivarmenne helpottaa elämää

Kätevin ja nopein tapa kirjautua kaupunkien sähköisiin palveluihin on käyttää mobiilivarmennetta. Tarvitset vain kännykän ja liittymän sekä itse valitsemasi tunnusluvun.

Rekisteröi mobiilivarmenne

 

Lue lisää:

Näin mobiilivarmenne helpottaa elämääsi

Sähköisellä henkkarilla tilaat reseptilääkkeet suoraan kotiisi

Lapsiperheiden elämä helpottui – ”Kyllä tätä onkin odotettu”

 

Teksti: Saara Järviö

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Mobiilivarmenne Tulevaisuus
Edellinen artikkeli
Salasanojen aika on ohi
Käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmä on kömpelö tapa kirjautua.
Seuraava artikkeli
Kyllästynyt jonotukseen? Näin säästät aikaasi
Asioi sähköisesti.