Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Kun kiire on kovin, teknologia auttaa

2 min
Päivähoitopaikka mobiilivarmenteen avulla Päivähoitopaikka mobiilivarmenteen avulla

Kun pyöritettävänä on suurperhe ja oma autovuokraamo, arjen ajankäytön organisoinnissa on otettava kaikki keinot käyttöön.

Outi Takala on viisilapsisen perheen äiti ja autovuokraamo-yrittäjä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Outin mies Jere hoitaa yrityksen it-infraa ja rakentaa järjestelmää, jolla vuokraustoiminta saataisiin mahdollisimman automatisoiduksi.

Autoala on verissä. ”Bensiini virtaa suonissa, sillä perheessämme on autokauppiaita kolmessa sukupolvessa. Isovanhempani toivat aikoinaan Rovereita Suomeen. Minunkin kesäni ovat kuluneet isän firman autoja pesten ja rasvamontussa seisoen”, Takala kertoo naureskellen.

Yrityksen asioiden hoitamiseen saisi helposti kulumaan aikaa, mutta ei perheen kustannuksella.

Perheeseen kuuluvat kahdet kaksoset - nelivuotiaat Lumi ja Sisu sekä viisivuotiaat Siiri ja Ella - ja 19-vuotias Joona. Ei siis ihme, että Outi pyrkii tehostamaan ajankäyttöään kaikin mahdollisin keinoin.

Yksi Outin kikoista on taulukkolaskentaohjelma Excelin käyttö. Konttorilla ja kotona.

Excel on Takaloilla kovassa käytössä.

”Haastavimpia hetkiä arjen pyörittämisessä ovat olleet lasten sairastelut. Niitäkin voi onneksi ratkoa numeroiden avulla. Kun pienimmät neljä lasta sairastavat, se on Excelin paikka. Tekemällä taulukon varmistan, että jokainen lapsi saa lääkkeensä varmasti oikeaan aikaan ja määrätyn annostuksensa mukaisesti.”

Mobiilivarmenteen avulla esikoulutielle

Ajatus helposta nettiasioinnista houkuttaa kiireistä perheenäitiä. Niinpä hän haluaa käyttää tunnistautumiseen Mobiilivarmennetta.

Kimmoke tuli siitä, että kaksostytöt Siiri ja Ella pitää ilmoittaa ensi syksyksi esikouluun. Sen voi tehdä yhä useammalla paikkakunnalla sähköisesti kaupungin omassa palvelussa, johon voi kirjautua kännykän Mobiilivarmenteella. Näin on myös Järvenpään eJärvenpää-palvelussa.

”Mitä vähemmän muistettavia käyttäjätunnuksia ja numeroita on, sen parempi. Mobiilivarmenteessa ei tarvitse muistaa kuin oma puhelinnumero ja itse valittu tunnusluku.”

Näin se toimii: Outi klikkaa eJärvenpää-sivuilla Mobiilivarmenteen ikonia ja syöttää ruudulle oman puhelinnumeronsa. Sen jälkeen kännykän näytölle ilmestyy viesti, jossa pyydetään syöttämään oma salasana. Ja siinä kaikki! Outin henkilöllisyys on tunnistettu ja hän pääsee ilmoittamaan viisivuotiaat kaksostytöt koulutaipaleidensa ensimmäiselle etapille.

”Sepä kävi helposti. On kyllä vaikea uskoa, että Siiri ja Ella piti jo nyt ilmoittaa esikouluun. Äkkiä tähän on tultu.”

Mobiilivarmenne helpottaa elämää

Kätevin ja nopein tapa kirjautua sähköistä tunnistautumista vaativiin palveluihin on käyttää mobiilivarmennetta. Tarvitset vain kännykän ja liittymän sekä itse valitsemasi tunnusluvun.

Rekisteröi maksuton mobiilivarmenne
 

Teksti: Riikka-Maria Slotte

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Mobiilivarmenne Tulevaisuus
Edellinen artikkeli
5G tulee kouluihin ja sairaaloihin
Oulussa järjestettävässä 5GFWD Hackathon -tapahtumassa ratkotaan tulevaisuuden haasteita.
Seuraava artikkeli
Hyvästit lataukselle: tulevaisuus on kirjaimellisesti valonnopeaa
Arkipäivämme muuttuu viiveen kadottua.